Comakership stages praktijkopdrachten

Comakerships

Comakerships zijn opdrachten en projecten op hbo-niveau voor bedrijven, scholen of zorginstellingen die studenten in enkele maanden tijd uitvoeren. Zij leveren uiteindelijk een product of een dienst op.

Inhoud Comakerships

De diensten en producten die studenten leveren, passen bij hun opleiding en studiejaar. Dat kan een advies zijn voor een nieuw softwarepakket voor een bedrijf, een voorlichtingscampagne over alcoholgebruik onder jongeren voor de GGD, een uitdagende lessenreeks voor meerbegaafde leerlingen op een basisschool of het ontwerp van duurzamere woningen voor een woningbouwvereniging. Studenten doen dat niet alleen. Zij krijgen bij hun werk vakinhoudelijke begeleiding, door een coach vanuit de opleiding en een praktijkbegeleider van de opdrachtgever. Naarmate de opleiding vordert, werken de studenten aan steeds complexere opdrachten.

Studenten van studiejaar 1, 2 en 3 starten in september en februari gedurende maximaal 20 weken met een Comakership. Studenten van jaar 4 starten in februari met hun afstudeercomakership. Ook deze opdracht duurt maximaal 20 weken.

Bekijk het overzicht van aankomende opdrachten

Goed om te weten: wat is het verschil tussen een Comakership en een stage?

Onze studenten zoeken naast stages en projecten in het eerste jaar van hun opleiding vooral een Comakership: dat is iets anders dan een stage. Bij stages loopt de student mee op een afdeling om kennis te maken met de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer. Comakerships kunt u vergelijken met een project, waarbij u externe expertise inhuurt. In het geval van Comakerships zijn het dan onze studenten die hun aandacht specifiek richten op uw vraagstuk, wat deels locatieonafhankelijk kan plaatsvinden. In het overzicht hierboven kunt per opleiding checken of uw vraag matcht met waarnaar de studenten op zoek zijn.

Bekijk hier voorbeelden van afgeronde Comakerships

button-praktijkopdracht-comakerships

Wat vragen wij van de opdrachtgever

  • Een duidelijke projectopdracht verstrekken
  • Studenten mogelijk huisvesten gedurende een aantal dagen per week
  • Intensieve inhoudelijke begeleiding voor de studenten door een praktijkbegeleider
  • Het mede beoordelen van het Comakership en de studenten

Wat biedt de opleiding de opdrachtgever

  • ​Jonge, enthousiaste studenten: een kennismaking met potentiële nieuwe werknemers
  • Mooie producten op maat
  • Kennis en expertise op verschillende gebieden
  • Intensieve begeleiding van onze projecten

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn ​om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.