Windesheim Flevoland gebouw tekst: op de hoogte blijven
24 mei

Studium Generale over Culturele Diversiteit

Met docent Sociaal Pedagogische Hulpverlening Hasib Moukaddim en Robert Vuijsje. Op 21 mei is de internationale dag van de culturele diversiteit en 19 mei start de landelijke campagneweek 'Kansen krijgen, kansen pakken'. Met Studium Generale haken wij hier op 24 mei op in.

De middag maakt deel uit van de Almeerse activiteiten in het kader van 'Kansen krijgen Kansen pakken'. In de campagneweek staat de gelijknamige driedelige documentaire centraal. Met het project Kansen Krijgen, Kansen Pakken worden jonge mensen met een niet-westerse achtergrond op een positieve manier belicht. Hasib Moukaddim, docent Sociaal Pedagogische Hulpverlening bij Windesheim Flevoland is één van de personages die twee jaar lang gevolgd is voor deze documentaire. Robert Vuijsje heeft een hele reeks interviews gehouden met Nederlanders met een andere culturele achtergrond waarbij de centrale vraag was: 'Welke rol speelt afkomst in Nederland?'

De Nederlandse samenleving is veranderd, het meest in de grote steden. In Amsterdam is inmiddels meer dan de helft van de bevolking niet meer 'oorspronkelijk Nederlands' en voor Almere is dat ook binnen een aantal jaren het geval. Daarnaast kent Almere 187 inwonersgroepen met een andere etnische afkomst. Dat vereist een aanpassing van de samenleving, een aanpassing die soms soepel, maar soms ook met horten en stoten gaat. Iedereen heeft een taak om zelf een plek in de samenleving te veroveren en om anderen ruimte te bieden. Hoe doen we dat en welke barrières moeten we nog zien weg te ruimen? Daar gaan we het tijdens de Studium Generale over hebben. 

Wanneer en waar

Dinsdag 24 mei, 16.00 uur tot circa 17.45 uur.
Locatie: de nieuwe bibliotheek in Almere Stad, Stadhuisplein 101.

Inschrijven

De toegang is gratis. Gratis toegangskaarten kun je hier bestellen of via de klantenbalies in de nieuwe bibliotheek.

Informatie

Deze Studium Generale is een samenwerking van de hogescholen Windesheim Flevoland en CAH Vilentum met Avanti, de nieuwe bibliotheek, gemeente Almere en Moondocs. Voor meer informatie stuur een e-mail naar info@plusbibliotheekflevoland.nl.