Studenten voor X
16 nov

Global Entrepreneurship Week Flevoland

Windesheim Flevoland neemt het initiatief voor de eerste Global Entrepreneurship Week Flevoland om studenten enthousiast te maken voor ondernemerschap. Een week lang organiseren we samen met ondernemers uiteenlopende activiteiten.

Logo Global Entrepreneurship Week 2017Wat is de Global Entrepreneurship Week?

Een week lang worden in 160 landen evenementen georganiseerd om mensen te inspireren, hen te laten ontdekken hoe een toekomst als ondernemer en innovator eruit kan zien en hen te verbinden met netwerken, mentoren en potentiële investeerders.

Wat gebeurt er in Flevoland?

Als er één provincie in Nederland ondernemend is, dan is het Flevoland wel. Niet voor niets dat Windesheim Flevoland in verschillende opleidingen veel aandacht besteedt aan ondernemerschap. Daarom heeft de hogeschool het initiatief genomen voor de organisatie van de eerste Global Entrepreneurship Week Flevoland.

Het programma is nog in ontwikkeling, maar de volgende activiteiten vinden in ieder geval plaats. Studenten maar ook (startende) ondernemers zijn van harte welkom. Of je nu al een businessplan op de plank hebt liggen of als je alleen nog maar droomt van je eigen bedrijf. Dankzij alle partners zijn aan veel activiteiten geen kosten verbonden. Wel vragen we je om je voorafgaand aan te melden. Vol = vol!

Maandag 13 november: Kick-off
10.00 - 14.00 uur @ Windesheim Flevoland, Hospitaaldreef 5, Almere, begane grond.

Ga op de foto met ondernemende grootheden, zoals Oprah Winfrey en Mark Zuckerberg (green screen) en haal je goodiebag op.

Maandag 13 november: Global Entrepreneurship Week Jump & Drinks
19.00 - 22.00 uur @ Jumping Jack Almere
Kosten: €10 + de eerste 40 studenten die op vertoon van hun flyer (check de goodiebag!) binnen zijn, krijgen het eerste biertje gratis!

Waag een sprong in het diepe, letterlijk! We starten de Global Entrepreneurship Week meteen goed met een actieve en gezellige netwerkborrel bij Jumping Jack in Almere. En speciaal voor deze avond is er een speciaal tarief van 10 euro inclusief gripsokken! Er zijn maar 100 plaatsen dus wees er op tijd bij!

Meld je via deze link aan en betaal die avond aan de bar

Dinsdag 14 november: Speeddaten met investeerders, Capital Network: Advies en Financiering
10.00 - 12.00 uur @ Windesheim Flevoland

Student, start-up of ondernemer en op zoek naar financiering? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw plan, tips nodig of feedback op je idee? Wij hebben ons beste Capital Network verzameld! Investeerder Arthur Bouvy, het MKB Technofonds en Gerard Hooijer (accountmanager MKB) van de Rabobank zitten klaar voor al je vragen. Aan de speeddate zijn geen kosten verbonden.

Meld je aan voor de speeddate

Woensdag 15 november: Masterclass door Rabobank Almere: Financieren
10.00 - 12.00 @ Windesheim Flevoland

Hoe kijkt een bank naar een financiering?

Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van financieren en hoe een bank hier naar kijkt? Een goede voorbereiding, waarin je alle kansen en risico's in kaart brengt, is de eerste stap. Siomara Spalburg, accountmanager MKB Rabobank Almere, neemt je hier graag in mee. Aan de masterclass zijn geen kosten verbonden.

Meld je aan voor de masterclass

Woensdag 15 november: Workshop Beleggen
16.30-18.00 uur @ Windesheim Flevoland, lokaal AL 9.02/9.56
Kosten: €5

Beleggen is voor iedereen die meer uit zijn spaargeld wil halen. Maar hoe werkt dat beleggen nou eigenlijk en hoe kan daarmee vermogen worden opgebouwd? Voor het event zijn de gastsprekers Mitchel Elshot & Robin Zijsling uitgenodigd om de workshop te begeleiden. Een onderdeel van de workshop is het gebruiken van de BUX app, deze is gratis te downloaden in de app store. De app wordt ook gebruikt tijdens de workshop, het is dus raadzaam om vooraf een account te maken in de BUX app.

Koop hier je tickets voor de workshop

Woensdag 15 november: Speaker's Night Women Deluxe Edition
19.30 - 22.00 @ de nieuwe bibliotheek
Kosten: leden de nieuwe bibliotheek € 3,50, niet-leden € 5,-

Sprekersevenement waar experts en ervaringsdeskundigen hun kennis delen met het publiek. Dit keer een editie voor en door vrouwen! Ketty Lollia is auteur van het boek ‘Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid’. Pauline Schilder was ongelukkig als juf voor de kinderen, maar staat nu gelukkig op het podium als ‘meester’. Mara Michels is bekend van het programma ‘Mara’s Morning Motivation’ op Radio Stanvaste. Jolanda Oskam vertelt als personal styliste hoe je kunt uitstralen wie je het allerliefste bent.

Koop hier je tickets voor de Speaker's Night

Donderdag 16 november: Floriade Breakfast Club
9.00 - 11.00 uur @ locatie wordt nader bekend gemaakt

Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? Welke business of banen kansen zijn er rondom de Floriade Almere 2022 ontwikkelingen en hoe kun jij onderdeel worden van de groene revolutie?

Ga tijdens de Global Entrepreneurship Week Flevoland samen met ons in gesprek over de mogelijkheden van de Floriade Almere 2022. Kom erachter wat je kunt verwachten van de Floriade Almere 2022 en waar jij kunt aansluiten. Let op: deelname is gratis, maar alleen mogelijk na aanmelding.

Meld je hier aan voor de Floriade Breakfast Club

Donderdag 16 november: Bitcoin seminar studenten
15.30 - 17.00 of 17.00 - 18.30 uur @ evenementenruimte, Windesheim Flevoland (er zijn 2 rondes)
Kosten: €5,50

De Bitcoin is hot! Een jaar geleden had nog bijna niemand van deze digitale currency gehoord, nu wenst iedereen dat hij ze toen had gekocht. Wat kun je precies met de Bitcoin en hoe kun jij geld verdienen met digitale munten? Durf jij de gok te wagen of zie je je vrienden straks in waarde stijgen? Tijdens een interactief seminar leer je meer over digital currencies en met name de Bitcoin. Dit seminar wordt georganiseerd door studenten van de minor ondernemerschap. Zorg dat jij erbij bent en wordt de belegger van de toekomst!

Koop hier je ticket voor het Bitcoin seminar

Donderdag 16 november: Fuck-up Night
19.30 - 23.00 uur @ Café op 2

Succes stories zijn leuk, maar misschien leer je nog wel meer van mislukkingen. Een aantal (Student)ondernemers durven het aan en delen hun (faal)verhaal. Daarna is er een borrel.  

Haal hier je gratis ticket voor de Fuck-up Night

Vrijdag 17 november: Young Economic Board Almere Breakfast
Op uitnodiging @ Drijfveer