Studenten voor X
31 mei

Meetingpoint Comakerships

Tijdens het Meetingpoint kunnen bedrijven in contact komen met studenten op zoek naar een praktijkopdracht (Comakership). Een Comakership is een opdracht in een bedrijf die studenten zelf werven en uitvoeren.

Het Meetingpoint kun je vergelijken met een beurs of een netwerkbijeenkomst tussen studenten en potentiële opdrachtgevers (bedrijven). We stellen een statafel ter beschikking, zodat bedrijven materiaal van hun organisatie aan onze studenten kunnen presenteren. Studenten dragen badges waarop hun opleiding vermeld wordt. Dat helpt bij het aanspreken van studenten. Naast de studenten zijn ook docenten van de opleidingen aanwezig. Zij treden op als ‘beursmakelaar’.

Verschil Comakerships en stage

Studenten zoeken tijdens het Meetingpoint een Comakership en in een enkel geval een stage. Bij een Comakership leveren de studenten op basis van onderzoek in enkele maanden een product of een dienst op. Stages zijn soms ook onderdeel van de opleidingen. In een stage loopt de student een tijdje mee op de afdeling, waarbij hij of zij kan kennismaken met verschillende werkzaamheden. In het geval van een Comakership richt de student zich uitsluitend op de overeengekomen praktijkopdracht. Check dus goed waarnaar een student op zoek is en wat je als bedrijf te bieden hebt én nodig hebt.

Meer informatie en aanmelden Meetingpoint