Twee studenten met telefoon buiten X
20 sep

Symposium Leidinggeven aan een lerende school

Meer weten over hoe u onderwijs toekomstbehendig maakt als leraar, lerarenopleider of leidinggevenden in het onderwijs? Kom naar ons symposium op 20 september.

Op welke manier kunnen we het onderwijs toekomstbehendig maken? Als we het onderwijs op een andere manier willen vormgeven zodat kinderen en jongvolwassenen tot diepere leerprocessen komen, wat vraagt dat dan van het leren van de leraar? Wat vraagt dat van de lerarenopleidingen? Wat vraagt het van de schoolleiders om het leren van leraren te ondersteunen, te onderzoeken en te stimuleren? En welke rol heeft het bestuur daarbij?

Op 20 september organiseert het lectoraat Leiderschap in Onderwijs en Opvoeding van hogeschool Windesheim Flevoland in Almere een symposium voor leraren, lerarenopleiders, leidinggevenden en bestuurders in het onderwijs. Een aantal gerenommeerde sprekers zal op deze middag bovenstaande vragen bespreken en samen met u en de andere deelnemers proberen te beantwoorden.

Boek Leidinggeven aan een lerende schoolSprekers

Dr. Quinta Kools (lector Professionalisering van leraren en lerarenopleiders bij Fontys) houdt een lezing over het leren van de leraar en de lerarenopleiding. Dr. Marco Snoek (lector Leren & Innoveren van de HvA) gaat nader in op de rolneming van leraren als teacher leaders en de rol van de lerarenopleidingen. Prof. dr. Joseph Kessels (emeritus hoogleraar humanresourcesdevelopment) zal tot slot zijn licht laten schijnen over de rol van de schoolleider en de bestuurder.

Boek

Op de 20e ontvangen Petra van Haren, voorzitter Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), en Rien Komen, directeur Windesheim Flevoland, een exemplaar van Leidinggeven aan een lerende school. Welke vragen heb jij vandaag gesteld? Ook deelnemers ontvangen het boek gratis.

Voor wie?

Het symposium is bedoeld voor leraren, lerarenopleiders, leidinggevenden en bestuurders in het onderwijs

locatie

Windesheim Flevoland, Hospitaaldreef 5 in Almere

Ga naar de routebeschrijving

Datum

Donderdag 20 september 2018 vanaf 14.00 uur

Kosten

€ 49,95 inclusief hapje en drankje
U ontvangt gratis een exemplaar van het boek: Loes van Wessum & Ingrid Verheggen (2018). Leidinggeven aan een lerende school. Welke vragen heb jij vandaag gesteld? Gompel&Svacina

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Loes van Wessum (inhoudelijk) via e-mailadres: l.van.wessum@windesheimflevoland.nl
Brigitte Toes (aanmelden/betalen) via e-mailadres: b.toes@windesheimflevoland.nl

Aanmelden

Via de button onderaan deze pagina kunt u zich voor het symposium aanmelden.