Studenten voor X
25 jan

Congres Smart World

Windesheim Flevoland organiseert op vrijdag 25 januari 2019 het congres Smart World.

Hoe beïnvloeden trends en ontwikkelingen straks jouw leven en werk in Smart Cities? Ga op vrijdag 25 januari op het congres Smart World in gesprek met studenten uit de gelijknamige minor én professionals uit het bedrijfsleven.

Ontmoet de werknemer van de toekomst

Van sensoren tot apps en ‘the Internet of Things’: de wereld wordt steeds slimmer. In de minor Smart World leiden we in Almere techniek- en ICT-studenten uit het hele land op die gaan leven en werken in zo’n intelligente wereld. Zij staan straks vooraan bij innovatie, succesvolle start-ups en/of het ontwikkelen van producten of services die de transitie naar een Smart World mogelijk maken. Op het congres stellen zij zich via productpresentaties aan u voor.

U spreekt onder meer studenten die bij het Waterschap Zuiderzeeland via sensoren de waterkwaliteit willen meten én ook maakt u op het congres uitgebreid kennis met een studententeam dat bij de gemeente Amsterdam software ontwikkelt, waarmee je straks monitoringswagens van camera’s met beeldherkenning voorziet. Wilt u nu al meer weten over de innovatieve producten van onze studenten? Op www.smart-world.nl houden ze een weblog bij.

Programma

Windesheim Flevoland richt een kenniscentrum in om Flevoland als inclusieve en duurzame samenleving op de kaart te zetten. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar er is wat vertraging ontstaan. Daarom wordt de aftrap tot een nog nader te bepalen moment uitgesteld. Het congres Smart World krijgt hierdoor een iets andere opzet.
 

 Tijd Onderwerp 
10.30 - 11.00 uur  Inloop congres 
11.00 - 12.00 uur Plenaire opening, keynote speaker Jarno Duursma
12.00 - 12.45 uur Lunch, productpresentaties studenten minor Smart World
12.45 - 13.15 uur Uitreiking prijs beste productpresentatie
13.15 - 13.30 uur Afronding congres

 

Keynote speaker Jarno Duursma

Op het congres neemt Jarno Duursma, trendwatcher en auteur, u mee in de wereld van digitale technologie. Die wordt menselijker, toegankelijker, goedkoper én slimmer. Digitaal is het nieuwe normaal en dit biedt volop nieuwe kansen. Jarno praat u bij over de meest belangrijkste technologieën: Wat zijn de kansen en welke impact heeft dit op mens en samenleving? Hoe kunnen we leren van trends? Kortom, Jarno gidst u naar de wereld van overmorgen.

In zijn lezingen, nuchter en begrijpelijk, gebruikt Jarno recente praktijkcases: ‘no sciencefiction’, maar een heldere blik in én op de toekomst. Met zijn enthousiasme bereidde hij al velen voor op het leven en werken in Smart Cities.

Details Congres

Datum: 25 januari 2019, 10.30-13.30.00 uur
Locatie: Windesheim Flevoland, Hospitaaldreef 5, 1315 RC Almere
Kosten: Gratis deelname

Meld u hier aan voor het congres Smart World