Student die aan het bellen is
9 okt

Masterclass Leiding geven aan leren met onze associate lector Loes van Wessum

Schoolleiders zijn na leraren dé actor om het leren van leerlingen te stimuleren. De VO-academie houdt een masterclass over dit thema met onder meer associate lector Loes van Wessum.

Schoolleiders doen dat in tegenstelling tot leraren indirect. Door leiding te geven aan het leren van leraren dragen ze bij aan onderwijskwaliteit, aan toekomstbehendig onderwijs en aan het ontwikkelen van een krachtige leeromgeving voor alle lerenden in de school.

Speciaal voor deze doelgroep organiseert de VO-academie in samenwerking met Platform Samen Opleiden en Professionaliseren een masterclass op 9 oktober 2019. Tijdens deze interactieve masterclass geven onze associate lector Loes van Wessum en Ingrid Verheggen antwoord op diverse vragen waar schoolleiders mee te maken krijgen en gaan zij het gesprek met hen aan. Zij maken daarbij gebruik van theoretische en empirische kennis en benutten eigen praktijkervaringen.

Wat kun je leren tijdens deze masterclass?

  • Je reflecteert op je eigen leerproces met behulp van het model van professionele groei
  • Je reflecteert op je huidige schoolsituatie en kunt stappen bedenken die je wilt gaan zetten
  • Je krijgt suggesties om leraren en schoolleiders leeractiviteiten te laten ondernemen en kunt nagaan welke je al aanbiedt en wilt gaan aanbieden
  • Je krijgt zicht op leiderschapspraktijken die bijdragen aan leren van leraren (voor bestuurders op leren van schoolleiders) en kunt nagaan welke je al gebruikt en wilt gaan gebruiken

Over de sprekers

Loes van WessumLoes van Wessum is associate lector Leiderschap in Onderwijs en Opvoeding bij Windesheim en leading lector bij de master EN. Daarvoor heeft ze diverse functies in het onderwijs vervuld als onder meer lerares, onderzoeker, lerarenopleider, universitair docent en adviseur.

Ingrid VerheggenIngrid Verheggen is zelfstandig adviseur, voormalig voorzitter CvB ASG, voormalig directeur voortgezet onderwijs APS en voormalig rector van scholengemeenschap Echnaton in Almere.

Voor wie?

Schoolleiders uit het middenmanagement, eindverantwoordelijk schoolleiders en bestuurders op alle ervaringsniveaus

Kosten

€ 75,00

Wanneer

9 oktober 2019, van 15.00 tot 18.00 uur met aansluitend buffet

Locatie

De locatie van deze masterclass wordt nog bekendgemaakt.

Meer informatie en aanmelden

Zie de website van de VO-academie