9 jun

Nieuwe webinarserie 'Technologie op de basisschool'

Vind jij het ook belangrijk dat leerlingen in het onderwijs al zo vroeg mogelijk kennismaken met digitalisering en technologie? Binnenkort starten Jet-Net & TechNet en TechYourFuture de gloednieuwe webinarserie ‘Technologie op de basisschool’. Vol bruikbare tips en nuttige informatie voor professionals in het primair onderwijs om aan de slag te kunnen met onderwerpen als robotica, programmeren en stimuleren van denkvaardigheden met nieuwe technologie. Daarmee kom jij als leerkracht, pabostudent, schoolleider of W&T-coördinator meer te weten over deze onderwerpen en krijg je praktische handvatten om technologie een stap verder te brengen op jouw school of in jouw klas.

Nuttige tips

Wil jij weten hoe je het beste uit je leerlingen kan halen met gebruik van nieuwe technologie? Schrijf je dan nu in voor de nieuwe webinarserie. De webinars kunnen ook los van elkaar worden gevolgd. Je kunt kiezen uit drie boeiende thema’s waarin experts en soms een ervaringsdeskundige hun kennis, tips en ervaringen delen. Daarnaast is er mogelijkheid tot interactie door vragen te stellen of eigen ervaringen uit te wisselen en word je geprikkeld om na te denken over jouw eigen praktijk. Zo geef jij straks inspirerende lessen met technologie waarin de talenten van je leerlingen helemaal tot hun recht komen!

Drie maal technologie op de basisschool

De volgende interactieve webinars staan op het programma:

1. Robotica inzetten om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Hoe werkt dat bij autisme? 

Dinsdag 9 juni 2020, 16.00-17.00 uur  

Tijdens het eerste webinar zijn Erik Ploeger, docent bij Hogeschool Windesheim, en Hans Petersen, docent en onderzoeker bij Hogeschool Windesheim de gastsprekers. Zij zullen ingaan op hoe je robotica kunnen inzetten bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, in het bijzonder van leerlingen met autisme spectrum stoornis.

Meld je hier aan

2. Implementeren van programmeeronderwijs. Hoe pak je dat aan? 

Dinsdag 16 juni 2020, 16.00-17.00 uur 

Dit webinar met als gastspreker Shirley de Wit, projectmedewerker bij VHTO en onderzoeker bij Universiteit van Leiden, laat je zien hoe je programmeeronderwijs kunt integreren in het curriculum. 

Meld je hier aan

3. Denkvaardigheden stimuleren met behulp van technologie. Hoe doe je dat als leerkracht?   

Dinsdag 30 juni 2020, 16.00-17.00 uur

In dit webinar kom je te weten wat hogere-orde denkvaardigheden zijn en hoe je (nieuwe) technologie kunt inzetten om deze 21ste eeuwse vaardigheden te stimuleren bij je leerlingen. Gastsprekers zijn Frances Wijnen, promovenda bij Universiteit van Twente en Tamara Tijben, leerkracht en teacher leader op Daltonschool de Rank. Kijk voor meer informatie op www.jet-net.nl/webinarstech of meld je daar meteen aan.

Meld je hier aan 

Kosteloos en laagdrempelig

Deelname aan de webinars is kosteloos en laagdrempelig. Een enthousiaste deelnemer uit een voorgaande webinarserie: "Het is heel nuttig als je ideeën wilt opdoen en nieuwsgierig bent naar de ervaringen van andere scholen. Je vragen kun je heel snel stellen en daar wordt ook direct op gereageerd. En na afloop krijg je de materialen en links die tijdens de webinars besproken zijn, per mail toegestuurd zodat je er zelf mee aan de slag kunt.”

Heb je vooraf nog vragen, stel ze via primaironderwijs@jet-net.nl. We zien je graag terug tijdens één of meer webinars!