Nieuws

Lees het nieuws over Windesheim Flevoland.

 • 22 mei 2017
  Engineeringstudenten naar finale Jong Ondernemen

  Tweedejaarsstudenten Engineering van Hogeschool Windesheim Flevoland, Jens, Valiant, Gerard en Teun (KUMA Engineering) zijn doorgedrongen tot de landelijke finale van de wedstrijd Jong Ondernemen.

  Lees meer
 • 18 mei 2017
  Studenten Windesheim Flevoland in halve finale Student Company van het jaar

  Vrijdag 19 mei staan tweedejaarsstudenten Engineering van Windesheim Flevoland, Jens, Valiant, Gerard en Teun (KUMA Engineering) in de halve finale van de wedstrijd Jong Ondernemen. Op het hoofdkantoor van ABN-AMRO in Amsterdam maken ze een case en pitchen ze de snowboarddrager, de CUB (Carry Your Board), die ze zelf ontwikkelden. Van de 1000 deelnemers zijn er nog 15 studententeams over.

  Lees meer
 • 20 april 2017
  Onderzoek Windesheim Flevoland leidt tot verbetering aanpak 45-plussers in bijstand

  Hogeschool Windesheim Flevoland heeft in opdracht van gemeente Almere onderzoek gedaan naar 45-plussers in de bijstand op zoek naar werk, omdat deze groep minder vaak aan werk komt dan anderen in de bijstand. De gemeente voerde een jaar geleden een nieuwe persoonlijke aanpak in om meer 45-plussers te laten uitstromen naar betaald werk. Deze aanpak bleek succesvol en samen met aanbevelingen van het onderzoek wordt de nieuwe werkwijze nu voortgezet en verder uitgebouwd.

  Lees meer
 • 6 april 2017
  Oplossing voor hergebruik oude composieten

  Al jaren wordt tevergeefs geprobeerd composieten te recyclen tot basisgrondstoffen. Onderzoekers van Windesheim gooiden het over een andere boeg. In het project Remanufacturing Composites maken ze van oude bootjes planken voor oeverbeschoeiing.

  Lees meer
 • 16 maart 2017
  Project lectoraat Robotica genomineerd voor Spirit Planetree Award

  Het project Nieuwe Maatjes van het lectoraat Robotica van Windesheim Flevoland is namens het Flevoziekenhuis genomineerd voor de Spirit Planetree Award 2017.

  Lees meer
 • 1 maart 2017
  Minister Dijsselbloem stimuleert studentondernemers aan te kloppen bij Nationale Investeringsbank

  De Nationale Investeringsbank die het kabinet gaat opzetten moet het voor Almeerse studentondernemers makkelijker maken om financiering te krijgen.

  Lees meer
 • 13 februari 2017
  2 RAAK-subsidies voor onderzoekers Windesheim Flevoland

  Onderzoekers van hogeschool Windesheim Flevoland hebben twee van de 24 RAAK-subsidies ontvangen die landelijk zijn toegekend door SiA, het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek. De komende twee jaar wordt onderzoek gedaan naar het werken met sociale robots in de begeleiding van kinderen met autisme en naar het bevorderen van nieuwsgierigheid, zelfsturing en leren bij jonge kinderen in spelsituaties.

  Lees meer
 • 10 februari 2017
  Rookontwikkeling in gebouw Windesheim Flevoland

  Vanmiddag was er sprake van rookontwikkeling in het gebouw van Windesheim Flevoland. Vanuit de zaagmachine in de werkplaats op de begane grond is stof in het afvoersysteem terecht gekomen en gaan smeulen. Dat leidde tot rookontwikkeling. Op last van de brandweer hoefde er niet ontruimd te worden en de situatie was snel weer onder controle.

  Lees meer
 • 6 februari 2017
  Studenten helpen ondernemers in zwaar weer in De Flevolandse Zaak

  Studenten van Hogeschool Windesheim Flevoland en MBO College Lelystad gaan zich letterlijk inzetten voor ‘De ‘Flevolandse Zaak’: het bieden van ondersteuning en begeleiding van ondernemers bij financiële en/of commerciële bedrijfsproblemen. De studenten doen dat samen met ervaren (ex-)ondernemers die zich hebben verenigd in het Ondernemersklankbord. De verwijzing van ondernemers naar ‘De Flevolandse Zaak’ loopt via het Zelfstandigenloket Flevoland. Daarin werken alle 6 Flevolandse gemeenten samen.

  Lees meer
 • 2 februari 2017
  Hoe zorgen we dat in 2022 alle Almeerse kinderen een gezond gewicht hebben?

  De Almeerse jeugd kent nogal wat gezondheidsproblemen. Veel partijen in de stad ondernemen initiatieven om daar iets aan te doen. Scholen, sportclubs, bedrijven, vrijwilligersorganisaties en meer. Studenten van het Honours Programme New Towns van Hogeschool Windesheim Flevoland onderzochten het aanbod en ontwikkelden een netwerkplatform waar ze alle initiatieven in kaart brachten.

  Lees meer