Studenten met zinnetje 'weten hoe je kennis in werking zet?'

Lesbrief NAH genomineerd voor Gehandicaptenzorgprijs 2016

De lesbrief 'Niet-aangeboren hersenletsel: oorzaken, gevolgen, signalen en zorg' is onder meer samengesteld door associate lector NA(H)-zorg op maat Kitty Jurrius van Windesheim Flevoland.

De lesbrief is gericht op studenten en professionals in wijkteams. De basisinformatie over niet-aangeboren hersenletsel in deze lesbrief moet hen deskundiger maken en bijdragen aan de kwaliteit van zorg voor mensen met NAH en hun naasten. De lesbrief is voortgekomen uit een werkplaats op het Kennisplein Gehandicaptensector. Naast Windesheim Flevoland is zorgorganisatie InteraktContour betrokken.

Andere innovaties die kans maken op de Gehandicaptenzorgprijs zijn: de mindsettraining Levenslef, de werkwijze Voorlezen-plus, en een e-learning over het ondersteunen bij seksualiteit.

Uitreiking

Op woensdag 2 november wordt bekend wie de winnaar is van de Gehandicaptenzorgprijs 2016. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 10.000,- en een kunstwerk. Voor de andere genomineerden is er een geldbedrag van € 1.500,-. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Kennisfestival in Ede.

De vier genomineerden zijn geselecteerd door een jury onder voorzitterschap van Martin Boekholdt, voorzitter van de stuurgroep Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg en voorgelegd aan ervaringsdeskundige van de LFB.

De VGN organiseert de Gehandicaptenzorgprijs in het kader van haar kennisbeleid om  gehandicaptenzorgorganisaties te stimuleren tot kennisontwikkeling, kennisverspreiding en verdere professionalisering van de medewerkers.

Download hier de lesbrief Niet-aangeboren hersenletsel: oorzaken, gevolgen, signalen en zorg