Weten hoe je kennis in werking zet

Hogeschool Windesheim Flevoland start met tweejarige opleiding Commerciële Economie

13 juni 2017

In twee jaar klaar worden gestoomd voor een accountmanagement- of salesfunctie op hbo-niveau? Vanaf 1 september kunnen jongeren starten met de nieuwe Associate degree opleiding Commerciële Economie – Sales & Accountmanagement op hogeschool Windesheim Flevoland. De opleiding duurt twee jaar en sluit goed aan op het mbo, maar ook jongeren met een havo-diploma kunnen instromen.

Na deze tweejarige opleiding Commerciële Economie – Sales & Accountmanagement ontvangt de student een erkend AD-diploma (niveau 5). Een bacheloropleiding duurt vier jaar en is op niveau 6.

Betere aansluiting bij de vooropleiding

De stap van mbo-4 naar een Associate degree opleiding is kleiner dan de stap van het mbo naar een bacheloropleiding. Hierdoor kan de student eenvoudiger de overstap maken. De student van een Associate degree opleiding heeft bijvoorbeeld meer contacturen per week en wordt intensiever begeleid. Ook is er veel aandacht voor het aanleren van praktische vaardigheden.

Betere kansen op de arbeidsmarkt

In onze snel veranderende maatschappij is voor steeds meer functies een mbo-diploma niet meer toereikend. Een hbo Associate degree opleiding leidt op tot een duidelijk hoger niveau en biedt daardoor meer kansen op de arbeidsmarkt.

Wat leren studenten?

In het eerste jaar volgt de student een groot aantal vakken die een basis vormen om een sales professional te worden. Voorbeelden van vakken zijn: bedrijfseconomie, marketing, human resource management, bedrijfskunde en recht. Ook worden er praktijkopdrachten gemaakt. Het tweede jaar staat in het teken van de specialisatie sales. De student gaat intensief aan de slag met verkoopgesprekken, offertes en onderhandelingen. Daarnaast gaat hij of zij in de praktijk aan de slag om voor echte opdrachtgevers verkoopplannen te ontwikkelen. De student bouwt hiermee ook al een stevig CV op.

‘Beste opleiding in zijn soort’

Deze nieuwe Associate degree opleiding is gekoppeld aan de bacheloropleiding Commerciële Economie, die volgens de Keuzegids HBO de beste opleiding van het land is in zijn soort. Ook bij de ranking 'de beste studies van 2016' van het weekblad Elsevier komt de opleiding Commerciële Economie bij Windesheim Flevoland als beste naar voren.

Lees meer over de AD Commerciële Economie