Keuzegids hbo en Elsevier: Windesheim Flevoland scoort hoog

25 September 2017

Het aantal opleidingen van hogeschool Windesheim Flevoland dat bovengemiddeld scoort, is afgelopen jaar flink toegenomen. Volgens de Keuzegids HBO krijgen zelfs vier opleidingen het predicaat ´topopleiding´.

Rien Komen, directeur Windesheim Flevoland: ‘We zijn hartstikke trots dat we als jonge hogeschool deze prestatie kunnen neerzetten. Dat is een groot compliment aan al onze docenten en medewerkers.’ Hogeschool Windesheim staat wederom op de tweede plaats in de Keuzegids HBO. Daarmee is voor het vierde jaar op rij de kwaliteit van de opleidingen bij hogeschool Windesheim gestegen. In het onderzoek van Keuzegids HBO scoort Windesheim 67,5 punten: twee punten hoger dan afgelopen jaar. Windesheim is qua aantal punten de grootste stijger in de categorie grote hogescholen en behoudt het de tweede plaats. Ook de studenttevredenheid is hoog, zo blijkt uit onderzoek van tijdschrift Elsevier.

Dertien 'topopleidingen'

Liefst dertien opleidingen van Windesheim krijgen van Keuzegids HBO het zegel ‘topopleiding’, zeven meer dan vorig jaar. In Almere zijn dit de opleidingen Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit, HBO-ICT, Communicatie en Commerciële Economie. In Zwolle zijn dit de opleidingen Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit, Elektrotechniek, Civiele Techniek, Bouwkunde, Global Project & Change Management, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie en de lerarenopleidingen Natuurkunde, Scheikunde en Lichamelijke Opvoeding.

Vooral de technische opleidingen van Windesheim scoren erg goed: acht van de negen onderzochte opleidingen staan de in de top drie van de landelijke vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen.

Hoge scores

Een studie krijgt van Keuzegids HBO het predicaat ‘topopleiding’ als het 76 punten of hoger scoort. Bij Windesheim Flevoland waren nog 3 opleidingen daar dicht bij: Bedrijfskunde MER (74 punten), Human Resource Management (72 punten) en Lerarenopleiding Basisonderwijs (70 punten).

Over de Keuzegids

De Keuzegids is een onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. De beoordeling van de Keuzegids is gebaseerd op een combinatie van studentenoordelen, studiestatistieken en oordelen uit visitatie- en accreditatierapporten. Zie www.keuzegids.org voor meer informatie.

Elsevier

Uit het jaarlijkse onderzoek van tijdschrift Elsevier blijkt dat studenten bij Windesheim erg tevreden zijn over hun opleiding. Van de 50 beoordeelde Windesheimopleidingen scoren 44 op of boven het landelijk gemiddelde. Voor de ranglijst van hogescholen in Elseviers ‘Beste Studies’ is gekeken naar de uitkomsten van een vraag uit de Nationale Studenten Enquête: 'Geef aan hoe tevreden je bent over je opleiding in het algemeen'. Net als afgelopen jaar staat Windesheim in het onderzoek van tijdschrift Elsevier op de derde plaats in de categorie ‘brede hogescholen’. Drie opleidingen van Windesheim Flevoland kwamen in het Elsevier onderzoek als beste naar voren: Communicatie, Commerciële Economie en Ruimtelijke Ontwikkeling - Mobiliteit. Meer over het onderzoek lees je op de site van Elsevier.