Studenten met zinnetje 'weten hoe je kennis in werking zet?'

Welke studie wordt het? 7 april laatste open dag Windesheim Flevoland

Zaterdag 7 april houdt Windesheim Flevoland de laatste open dag van dit schooljaar. Leerlingen die eindexamen doen en afstuderende mbo’ers kunnen de hogeschool nog één keer bezoeken, voordat ze de knoop doorhakken. Havo 4-, vwo 5- en mbo 3-leerlingen kunnen zich op 7 april al oriënteren op hun toekomstige studiekeuze.

Programma

Alle 2-jarige Associate degrees en 4-jarige bacheloropleidingen verzorgen voorlichtingsrondes en studenten van Windesheim Flevoland vertellen over hun eigen ervaringen en geven tips. Zowel voltijd- als deeltijdopleidingen geven acte de présence. Daarnaast vinden er drie workshops plaats:

  • ‘Hulp bij studiekeuze’ door onze studiekeuzecoach
  • ‘Studiefinanciering en het leenstelsel’ door DUO
  • ‘Studeren aan het hbo’ door twee studenten van Windesheim Flevoland

Windesheim Honours Programme

Ambitieuze scholieren en mbo’ers kunnen de hele dag informatie inwinnen over de extra honoursprogramma’s

Studeren en ondernemen

Om 11.30 uur kunnen ondernemende studiekiezers een paneldiscussie bijwonen over hoe je tegelijkertijd studeert en onderneemt. Ondernemers en studenten vertellen hoe het is om te studeren als je een eigen bedrijf runt óf hoe je een bedrijf opricht tijdens je studie.

Hulp bij studiekeuze

Studiekiezers die moeite hebben definitief de knoop door te hakken, kunnen bij de studiekeuzecoaches aankloppen en met hen hun laatste twijfels bespreken. Zij staan ook klaar voor leerlingen uit mbo 3, havo 4 en vwo 5 die zij kunnen helpen bij het opstarten van hun zoektocht naar de juiste studie.

Nieuwe opleiding: Associate degree Sociaal Werk in de Zorg

Vanaf september kun je in Almere de deeltijdstudie AD Sociaal Werk in de Zorg volgen. De vraag naar gekwalificeerd personeel in de zorg stijgt. Met de AD Sociaal Werk in de Zorg speelt de hogeschool in op deze behoefte door een 2-jarige opleiding aan te bieden op hbo-niveau. Ook in de pedagogisch-educatieve sector en de financiële sector neemt de behoefte aan hbo-opgeleid personeel, dat op operationeel-tactisch niveau kan functioneren, toe. Daarom starten we naar verwachting tevens met de 2-jarige Associate degrees Pedagogisch Educatief Medewerker (deeltijd) én Finance (voltijd).

Aanmelden

De open dag vindt plaats op zaterdag 7 april van 10.00 tot 14.00 uur bij Windesheim Flevoland, Hospitaaldreef 5 in Almere. Studiekiezers melden zich aan via windesheimflevoland.nl/opendag. Uiteraard zijn ook ouders en verzorgers van harte welkom. Zij hoeven zich niet aan te melden.