Studenten wandelen samen

Groei en afscheid

18 December 2018

De groei van Windesheim Flevoland gaat zo snel, dat de doelstellingen naar boven moeten worden bijgesteld, aldus directeur Rien Komen die gisteren officieel afscheid nam.

Rien Komen, die per 1 januari 2019 lid wordt van het college van bestuur van de Aeres Groep – een groene kennisinstelling in Midden-Nederland die onderwijs op alle niveaus, praktijkgericht onderzoek en commerciële dienstverlening aanbiedt – verklaarde dat deze maand in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

5 jaar voor op schema

De ontwikkeling van de hogeschool ligt, zo vertelt Rien Komen in het interview, ruim 5 jaar voor op schema. Het studentenaantal van 4.300 dat werd verwacht voor 2027, wordt volgens Komen naar verwachting volgend jaar al bereikt. De scheidend directeur ziet kansen om nog verder te groeien en denkt dat de doelstelling kan worden opgeschroefd naar 6.000 studenten. Windesheim Flevoland is in gesprek met de provincie en de gemeenten Almere en Lelystad over het nieuwe ambitieniveau.

De groei betekent ook dat de hogeschool uitziet naar ruimere huisvesting. Windesheim Flevoland wil graag over een jaar of 3 een nieuw pand betrekken van 10.000 vierkante meter. De hbo-instelling wil wel graag in centrum van Almere blijven, aldus Komen in het interview met Omroep Flevoland.

Interview Rien Komen

Bekijk hier het interview

Over zijn afscheid

Rien Komen: ‘Met pijn in het hart verlaat ik Windesheim Flevoland, waar ik nog niet klaar was. Deze kans kon ik echter niet laten schieten. Het is voor mij een uitdagende volgende stap naar bestuurder, waarbij ik terugkeer naar het prachtige groene domein van agri, food en duurzaamheid in een organisatie die de hele keten van het groene beroepsonderwijs ten volle benut.’

Almere: stad met diverse vestigingsmogelijkheden

De snelle groei van Windesheim Flevoland is verklaarbaar als men bedenkt dat Almere in slechts 40 jaar is uitgegroeid tot de zevende stad van Nederland met meer dan 200.000 inwoners. In dezelfde week als het interview met Rien Komen verscheen er bijvoorbeeld ook een artikel op logistiek.nl over het enorme potentieel van de stad Almere als een bij uitstek ondernemende en innovatieve gemeente met meer dan 16.700 bedrijven en instellingen én inmiddels 2 hogescholen:

‘De stad heeft een talentvolle en goed opgeleide beroepsbevolking evenals een goede infrastructuur, een goede bereikbaarheid en prachtige unieke natuur- en recreatiegebieden. Om te studeren hoeven Almeerders hun stad ook niet te verlaten. Windesheim Flevoland en Aeres Hogeschool Almere bieden uitdagende hbo-opleidingen.’

Lees het artikel op logistiek.nl

Afscheid Rien Komen

Op een drukbezochte receptie namen gisteren medewerkers, relaties en studenten na 4,5 jaar afscheid van een gewaardeerde directeur – er is een tijd van komen en gaan – én zien de toekomst mede dankzij hem groeiend tegemoet!