Studenten met zinnetje 'weten hoe je kennis in werking zet?'

Aan tafel bij Windesheim Flevoland: de rol van de hrm'er in de toekomst

08 February 2018

In elke organisatie wordt het belangrijker goed met personeel om te gaan. Denk aan flexibel werken of duurzame inzetbaarheid: stof genoeg voor een paar uur discussie met hrm-professionals.

Deelnemers rondetafelgesprekDe professionals op het gebied van personeel en arbeid uit zowel het onderwijs als het bedrijfsleven zitten met elkaar aan tafel bij Windesheim Flevoland, op de zevende etage in het centrum van Almere. Het uitzicht is mooi … alleen jammer dat de regen gestaag valt en de horizon grijs is. De term ‘Beschaafd brutaal’ valt als Robert Scherder, opleidingscoördinator en hogeschooldocent van de opleiding Human Resource Management van Windesheim Flevoland, het woord krijgt. De hogeschool leidt momenteel zo’n 150 hrm-professionals op.

“Beschaafd brutaal betekent dat je gevraagd en ongevraagd met advies moet komen", aldus Robert Scherder. "Dat je de vinger op de zere plek legt. Als enige hbo-opleiding in Nederland organiseren wij een Minor HR Analytics. We vinden het belangrijk dat hrm’ers weten dat, als organisaties zorgdragen voor een zorgvuldig sociaal beleid, HR Analytics toont dat een hrm-afdeling niet per se een kostenpost is, maar dat je er geld mee kunt verdienen. Dit omdat je het beste uit mensen haalt. En dat doet wat met je hrm-houding.”

Lees het hele verslag op de site van Het Ondernemersbelang