Studenten wandelen samen

Open dag Windesheim Almere: oriënteren of knoop doorhakken?

01 April 2019

Op zaterdag 6 april houdt Windesheim Flevoland zijn laatste open dag van dit schooljaar. Eindexamenkandidaten kunnen de knoop doorhakken én havo 4-, mbo 3- en vwo 5-leerlingen kunnen alvast een blik werpen in de collegebanken.

Programma

Tijdens de open dag vinden er van 10.00 tot 14.30 uur diverse voorlichtingsactiviteiten op de hogeschool plaats, zoals workshops over studeren aan het hbo, studeren met een functiebeperking, studiefinanciering en hulp bij studiekeuze. Studiekiezers kunnen een studiekeuzetest maken, het resultaat met een studiekeuzecoach bespreken en de hbo-studenten – onder meer tijdens een gratis lunch – het hemd van het lijf vragen.

Open dag: bezoekers op de trapEen bachelor of Associate degree kiezen?

Op de open dag kunnen studiekiezers kennismaken met bachelor- én Ad-opleidingen. Een Ad duurt 2 jaar, bachelors 4 jaar. Bij een Ad krijgen studenten extra begeleiding om bijvoorbeeld de overgang van mbo naar hbo te vergemakkelijken: met (nog) meer contacturen per week en huiswerkbegeleiding op school. Alle opleidingen geven acte de présence tijdens 3 voorlichtingsrondes en de student in spe die straks meer uit zijn studie wil halen, kan alvast informatie inwinnen over additionele honours programmes.

Save the date: open avond voor deeltijders

Voor studiekiezers die werk en studie willen combineren organiseert de hogeschool op donderdag 23 mei een open avond: dé kans voor een oriëntatie op een deeltijdstudie.

Aanmelden

De open dag vindt plaats op zaterdag 6 april van 10.00 tot 14.30 uur op de locaties de Landdrost en Stad College het Baken. Aanmelden: windesheimflevoland.nl/opendag