Student die aan het bellen is

Windesheim Almere klaar voor Social Impact Challenge voor Ghana

18 December 2019

Maandag 16 december vond het kick-off evenement plaats van de ‘Social Impact Challenge’. Studenten van twee Associate degrees gaan de strijd met elkaar aan om binnen vijf maanden zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ghanese kindertehuis Hanukkah.

Maandag 16 december vond het kick-off evenement plaats van de ‘Social Impact Challenge’ van hogeschool Windesheim in Almere. Tijdens deze Challenge gaan studenten van de Associate degrees Commerciële Economie en Ondernemen de strijd met elkaar aan om binnen vijf maanden zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ghanese kindertehuis Hanukkah van de Nederlandse Mariëtte Krouwel.

Windesheim organiseert jaarlijks een inzamelactie voor een goed doel. “We vinden het een mooi streven om onze studenten aan elkaar te koppelen, zodat ze samen hun leerdoelen in de praktijk kunnen behalen én daarbij ook nog iets betekenen voor een goed doel. In dit geval voor de Nederlandse Mariëtte en haar kindertehuis”, aldus Annemarie van Zutphen, coördinator van de Ad Ondernemen en de Social Impact Challenge.

Mariëtte vertrok op negentienjarige leeftijd naar Ghana om vrijwilligerswerk te doen en heeft nu, samen met haar Ghanese man Moses, een eigen kindertehuis gebouwd. Daar dragen zij de zorg voor meer dan veertig kinderen in de leeftijd van vier maanden tot en met 18 jaar. Ook bouwden ze een basisschool bij het kindertehuis en wordt de onlangs gebouwde Junior High School eind april 2020 officieel geopend.

Het kick-off evenement, dat werd gehouden in het KAF in Almere, werd gepresenteerd door presentatrice Selma van Dijk. Zij bezocht als ambassadeur van de stichting meerdere keren het kindertehuis in Ghana kon de studenten alles vertellen over het werk van Mariëtte en Moses.

In februari presenteren de studenten hun plannen aan de jury. Tot eind mei hebben zij de tijd hun plannen uitte voeren, waarna op 28 mei 2020 wordt bekendgemaakt hoeveel de Social Impact Challenge van hogeschool Windesheim heeft opgebracht.     

Lees meer over de Social Impact Challenge