Studenten wandelen samen

Weten hoe je je ontwikkelt binnen je vakgebied? Kom naar de open avond van Windesheim Flevoland

31 January 2019

Hogeschool Windesheim Flevoland opent op donderdag 7 februari de deuren voor werkenden én studiekiezers die niet fulltime kunnen of willen studeren.

Van 18.30 tot 21.00 uur kunnen zij kennismaken met duale, deeltijd- en post-hbo-studies: van 2-jarige AD’s tot hbo-bachelors én een in de regio nieuwe post-HBO-opleiding.

Professionals in de collegebanken

Een leven lang (door)leren’: elke werknemer moet zijn skills continu updaten, want de arbeidsmarkt verandert voortdurend. De hogeschool in Almere biedt daarom − naast een groeiend aanbod aan voltijdstudies – steeds meer opleidingen aan die professionals voldoende flexibiliteit en ruimte bieden om naast hun werk dé kennis en kunde op te doen die hen straks voor een volgende carrière(stap) klaarstoomt.

‘Altijd enthousiast huiswaarts’

Op de open avond helpt Windesheim Flevoland professionals op weg naar ander werk of meer verantwoordelijkheden op hbo-niveau, net als deeltijdstudent Crista die dit jaar startte met de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional: ‘Natuurlijk vraagt zo’n studie naast je werk wat van je, maar ik leer bij in mijn eigen interessegebied en dat maakt het stukken makkelijker. Plannen is mijn devies en het feit dat ik altijd enthousiast huiswaarts keer, maakt veel goed, net als de hechte band die is ontstaan: tussen alle studenten en docenten die ons als professionals behandelen én tussen studenten onderling, de jongste 20 en de oudste bijna 50!’

Deeltijd- en duaal aanbod

Op 7 februari kunnen professionals zich oriënteren op studies in de sectoren zorg en welzijn, onderwijs en techniek. Het aanbod bestaat uit zowel 2-jarige Associate degrees (AD’s) als 4-jarige bachelors. Een AD is een verkorte, zelfstandige studie op hbo-niveau. Met zo’n AD-diploma op zak kun je in je functie doorgroeien of in 2 jaar extra studie alsnog een bachelor afronden. En dat kan steeds beter naast een baan, want veel deeltijdstudies zijn flexibel en modulair opgezet: dit biedt studenten meer vrijheid om zelf te bepalen op welk moment ze studeren, hoe en waar(op).

Nieuw: Veranderen met Kwaliteits-, Proces- en Lean Management

De post-hbo is bedoeld voor professionals die zich willen verdiepen in de thema's kwaliteitsmanagement, procesmanagement of Lean Six Sigma en is modulair van opzet. Dit betekent dat je modulen in verschillende volgorde kunt doorlopen. Het is, naast het volgen van de hele studie, ook mogelijk één of twee modulen te volgen.

Van financiering tot LinkedIn

Geïnteresseerden kunnen ook vragen stellen over hoe ze een studie naast hun werk (deels) kunnen bekostigen. Denk aan bijdrage van werkgever, lerarenbeurs, levenlanglerenkrediet of teruggave via de Belastingdienst. Bezoekers die direct hun cv willen upgraden kunnen daarnaast een gratis LinkedIn-workshop volgen.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de open avond