Studenten wandelen samen

8 tips om fris met je studie te starten

27 June 2019

Een andere school, misschien een nieuwe stad, nieuwe vrienden en wie weet ga jij op kamers. Hoe bereid je je goed voor op je nieuwe leven? Wij geven je een paar tips.

opruimen1. Keep calm & clean-up

De perfecte start van je nieuwe leven begint opgeruimd! Welke oude schoolspullen heb je niet meer nodig en wat kan er weg? Zorg ook dat je alles voor je nieuwe opleiding hebt, zoals de studieboeken. Via de opleiding word je geïnformeerd over de boekenlijst. Leuke blog? Lees hier alles over opruimen.

 

checklist

2. Volg de checklist 'Starten met je studie'

Zie je door de bomen het bos niet meer? Of wil je gewoon zeker weten dat je alles goed hebt geregeld? Volg dan onze checklist, zo weet je zeker dat je in september goed voorbereid van start gaat.

 

Introductieweek studentenverenigingen Almere3. Leer Almere kennen

Is Almere nieuw voor je en wil je alvast de stad leren kennen? Meld je dan aan voor de Introductieweek! De Almeerse studentenverenigingen organiseren een introductieprogramma in de week van 26 tot en met 30 augustus. Volgens studenten is het 'de beste manier om je studententijd goed te beginnen; je maakt vrienden voor het leven!' De introductie is geen ontgroening. Deelname is niet verplicht. Lees hier meer over de introductieweek of schrijf je meteen in.

Almere is de jongste studentenstad van Nederland! Je hebt er als student alle voorzieningen die je nodig hebt en als iets er niet is, organiseren de studenten het vaak zelf. Wil je alvast meer weten? Check hier wat Almere je als studentenstad te bieden heeft.

check social

4. Check social

Check of jouw nieuwe opleiding op social media zit. Want vaak zijn er studenten die van alles posten over jouw nieuwe opleiding. Heb je een mooi kijkje achter de schermen. Natuurlijk kun je ook Windesheim volgen op Instagram en Facebook. Zo ben je alvast op de hoogte van wat er gebeurt bij Windesheim Flevoland!

 

stukje maand over?5. Een stukje maand over?

Hoeveel geld houd jij over voor leuke dingen? Maak een financieel overzicht, zodat je van tevoren weet wat erin komt en eruit gaat. Op de pagina van het Nibud lees je meer. Is het nodig om te lenen? Bekijk eventueel hoe je je lening bij DUO kunt verhogen. Deze rente is vaak gunstiger dan bij een bank.

 

6. Past het?

Je wilt naast je studie vast genoeg tijd overhouden voor je sport, een bijbaantje of andere dingen die je graag doet. Richt je leven als student in. Check je agenda, hoe ziet jouw week er straks uit? Een weekplanner kan een goed idee zijn! Op Pinterest vind je leuke printables.

 

note to yourself

7. Note to yourself: relax

Oké, de noodzakelijke voorbereidingen voor je studie zijn wel handig, maar de beste voorbereiding is uitgerust aan je nieuwe studie beginnen. En dat heb je verdiend na deze hectische examenperiode. Jouw to-do-list deze zomer? Misschien wel helemaal niks dus!