Studenten wandelen samen

Carrièrestap zetten op open avond van Windesheim Flevoland

16 May 2019

Hogeschool Windesheim Flevoland opent op donderdag 23 mei zijn deuren voor werkenden én studiekiezers die niet fulltime kunnen of willen studeren: van 18.30 tot 21.00 uur kunnen zij kennismaken met duale, deeltijd- en post-hbo-studies. Van 2-jarige Ad’s tot hbo-bachelors én een post-hbo-opleiding.

Switchen of doorleren in je vakgebied

Stel, je wilt toch nog leerkracht worden in het basisonderwijs of meer voldoening halen uit een baan als social worker. Of je nu een carrièreswitch overweegt of je verder wilt ontwikkelen op hbo-niveau binnen de zorg, de kinderopvang, de bouw of op het vlak van leanmanagement: bij Windesheim Flevoland kan de studiekiezer voor wie fulltime studeren geen optie (meer) is op donderdagavond 23 mei terecht met al zijn vragen over een studie naast je baan, het aanbod én financiering ervan.

Waarom weer studeren?

Op de open avond helpt de hogeschool professionals op weg naar ander werk of meer taken op hbo-niveau, net als Angel Pelaez Heijnis die zijn carrière een boost gaf via een post-hbo: “In het begin was het wennen weer in de ‘schoolbanken’ te zitten, maar het met elkaar sparren én leren was zowel nuttig, leerzaam als leuk. Boeiend was dat alle deelnemers vanuit een ander perspectief naar de praktijk keken, zodat we niet alleen van docenten maar ook van elkaar hebben geleerd.”

Van bachelors tot Ad's

Op 23 mei kunnen professionals zich oriënteren op studies in de sectoren zorg en welzijn, management, onderwijs en techniek. Het aanbod bestaat uit zowel 2-jarige Associate degrees (Ad’s), 4-jarige bachelors als een post-hbo. De Ad is een korte, zelfstandige studie op hbo-niveau. Met zo’n Ad-diploma op zak kun je in je functie doorgroeien of in 2 jaar extra studie alsnog een bachelor afronden. Dat kan steeds beter naast een baan, want veel deeltijdstudies zijn flexibel en modulair ingericht: dit biedt meer vrijheid om te bepalen op welk moment je studeert, hoe en waar(op).

Weer studeren: wat kost dat?

Naast de voorlichting kunnen bezoekers ook vragen stellen over hoe ze een studie naast hun werk (deels) kunnen bekostigen. Denk aan bijdrage van de werkgever, de lerarenbeurs, het levenlanglerenkrediet of teruggave via de Belastingdienst.

Meer informatie en aanmelden

Meld je hier aan voor de open avond op 23 mei