Student die aan het bellen is

Veel animo voor meeloopdag in Flevolands onderwijs

28 February 2020

Donderdag 27 februari hebben scholen in vijf gemeenten in Flevoland hun deuren opengezet voor mensen die wilden ervaren hoe het is om voor de klas te staan. Ongeveer 400 mensen hebben meegelopen met leerkrachten uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, het mbo en het speciaal onderwijs.

foto door maarten feenstra - meeloopdag in het onderwijsDe meeloopdag is één van de acties uit het regionale ‘actieplan aanpak lerarentekort’. Aan het einde van de dag organiseerde Windesheim gezamenlijke bijeenkomsten voor geïnteresseerden in Lelystad en op onze locatie in Almere. Op deze extra voorlichtingsmomenten konden deelnemers informatie krijgen over de opleidings- en loopbaanmogelijkheden in het onderwijs.

Zo’n 50 personen in Lelystad en meer dan 100 personen in Almere hebben bij onze docenten extra informatie gekregen over de mogelijkheden in het onderwijs.

‘Ik ben natuurlijk ontzettend blij met deze opkomst’ zegt Helprich ten Heuw, clustermanager Onderwijs in Almere. ‘We gaan contact opnemen met deze mensen en kijken per persoon welke traject het beste bij hem/haar past’. ‘De meeste mensen die ik heb gesproken hadden interesse in het zij-instroomtraject en we kijken terug op een succesvolle dag’.

Lees hier het artikel (inclusief video) van omroep Flevoland.