Nieuws

Lees het nieuws over Windesheim Flevoland.

 • 16 maart 2017
  Project lectoraat Robotica genomineerd voor Spirit Planetree Award

  Het project Nieuwe Maatjes van het lectoraat Robotica van Windesheim Flevoland is namens het Flevoziekenhuis genomineerd voor de Spirit Planetree Award 2017.

  Lees meer
 • 1 maart 2017
  Minister Dijsselbloem stimuleert studentondernemers aan te kloppen bij Nationale Investeringsbank

  De Nationale Investeringsbank die het kabinet gaat opzetten moet het voor Almeerse studentondernemers makkelijker maken om financiering te krijgen.

  Lees meer
 • 13 februari 2017
  2 RAAK-subsidies voor onderzoekers Windesheim Flevoland

  Onderzoekers van hogeschool Windesheim Flevoland hebben twee van de 24 RAAK-subsidies ontvangen die landelijk zijn toegekend door SiA, het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek. De komende twee jaar wordt onderzoek gedaan naar het werken met sociale robots in de begeleiding van kinderen met autisme en naar het bevorderen van nieuwsgierigheid, zelfsturing en leren bij jonge kinderen in spelsituaties.

  Lees meer
 • 10 februari 2017
  Rookontwikkeling in gebouw Windesheim Flevoland

  Vanmiddag was er sprake van rookontwikkeling in het gebouw van Windesheim Flevoland. Vanuit de zaagmachine in de werkplaats op de begane grond is stof in het afvoersysteem terecht gekomen en gaan smeulen. Dat leidde tot rookontwikkeling. Op last van de brandweer hoefde er niet ontruimd te worden en de situatie was snel weer onder controle.

  Lees meer
 • 6 februari 2017
  Studenten helpen ondernemers in zwaar weer in De Flevolandse Zaak

  Studenten van Hogeschool Windesheim Flevoland en MBO College Lelystad gaan zich letterlijk inzetten voor ‘De ‘Flevolandse Zaak’: het bieden van ondersteuning en begeleiding van ondernemers bij financiële en/of commerciële bedrijfsproblemen. De studenten doen dat samen met ervaren (ex-)ondernemers die zich hebben verenigd in het Ondernemersklankbord. De verwijzing van ondernemers naar ‘De Flevolandse Zaak’ loopt via het Zelfstandigenloket Flevoland. Daarin werken alle 6 Flevolandse gemeenten samen.

  Lees meer
 • 2 februari 2017
  Hoe zorgen we dat in 2022 alle Almeerse kinderen een gezond gewicht hebben?

  De Almeerse jeugd kent nogal wat gezondheidsproblemen. Veel partijen in de stad ondernemen initiatieven om daar iets aan te doen. Scholen, sportclubs, bedrijven, vrijwilligersorganisaties en meer. Studenten van het Honours Programme New Towns van Hogeschool Windesheim Flevoland onderzochten het aanbod en ontwikkelden een netwerkplatform waar ze alle initiatieven in kaart brachten.

  Lees meer
 • 1 februari 2017
  Windesheim Flevoland op havo- en LOB-congres

  Op 2 en 9 februari presenteert Windesheim Flevoland zich op het landelijke havo-congres in Ede en het LOB-congres in Wageningen. ​Remi Soleman (Social Work) en Nicole de Regt (adviseur instroom) verzorgen een workshop over samenwerking met het voortgezet onderwijs op het gebied van het profielkeuzewerkstuk.

  Lees meer
 • 28 november 2016
  Innovatievoucher voor onderzoek naar hergebruik composieten

  Onderzoekers van Windesheim op het gebied van Kunststoftechnologie hebben van de stichting Compoworld een innovatievoucher van € 27.000,- ontvangen voor hun onderzoek naar het hergebruik van thermoharde composieten.

  Lees meer
 • 9 november 2016
  Teachers College studenten in Nationale DenkTank

  Drie studenten van het Teachers College nemen dit jaar plaats in de Nationale DenkTank en buigen zich over de toekomst van en trends in het beroepsonderwijs.

  Lees meer
 • 26 oktober 2016
  Student Windesheim Flevoland wint 'Windesheims Beste 2016'

  ‘Een scriptie die staat als een huis’. Met dit oordeel van de jury heeft Samantha Yale Mannaert vandaag Windesheims Beste 2016 gewonnen: de prijs voor de beste afstudeerscriptie van Windesheim. Vanmiddag ontving de student Commerciële Economie van Windesheim Flevoland de prijs uit handen van de juryvoorzitter. Het is voor het eerst dat een student van Windesheim Flevoland de prijs wint.

  Lees meer