Nieuws

Lees het nieuws over Windesheim Flevoland.

 • 28 november 2016
  Innovatievoucher voor onderzoek naar hergebruik composieten

  Onderzoekers van Windesheim op het gebied van Kunststoftechnologie hebben van de stichting Compoworld een innovatievoucher van € 27.000,- ontvangen voor hun onderzoek naar het hergebruik van thermoharde composieten.

  Lees meer
 • 9 november 2016
  Teachers College studenten in Nationale DenkTank

  Drie studenten van het Teachers College nemen dit jaar plaats in de Nationale DenkTank en buigen zich over de toekomst van en trends in het beroepsonderwijs.

  Lees meer
 • 26 oktober 2016
  Student Windesheim Flevoland wint 'Windesheims Beste 2016'

  ‘Een scriptie die staat als een huis’. Met dit oordeel van de jury heeft Samantha Yale Mannaert vandaag Windesheims Beste 2016 gewonnen: de prijs voor de beste afstudeerscriptie van Windesheim. Vanmiddag ontving de student Commerciële Economie van Windesheim Flevoland de prijs uit handen van de juryvoorzitter. Het is voor het eerst dat een student van Windesheim Flevoland de prijs wint.

  Lees meer
 • 18 oktober 2016
  Lesbrief NAH genomineerd voor Gehandicaptenzorgprijs 2016

  De lesbrief 'Niet-aangeboren hersenletsel: oorzaken, gevolgen, signalen en zorg' is onder meer samengesteld door associate lector NA(H)-zorg op maat Kitty Jurrius van Windesheim Flevoland.

  Lees meer
 • 11 oktober 2016
  Studenten bedenken innovatieve ideeën om kinderen op gezond gewicht te krijgen

  Hoe zorgen we dat in 2022, het jaar van de Floriade, veel meer Almeerse kinderen een gezond gewicht hebben? Welke strategie en concrete oplossingen op het gebied van omgeving, beweging en voeding kunnen hierbij helpen?

  Lees meer
 • 6 oktober 2016
  Almere hijst regenboogvlag voor Coming Out Dag

  Op dinsdag 11 oktober, nationale Coming Out Dag, hijst wethouder diversiteit Froukje de Jonge de regenboogvlag op het Stadhuisplein. Vanaf 15.00 uur staan organisaties uit de regio in de spotlight die zich inzetten voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders en er vinden diverse activiteiten plaats voor jong en oud. Windesheim Flevoland ondersteunt het initiatief.

  Lees meer
 • 5 oktober 2016
  Stagepilot Verpleegkunde krijgt vervolg

  Eerstejaarsstudenten hbo Verpleegkunde van Windesheim Flevoland lopen vanaf dit studiejaar in plaats van één stage, meerdere korte stages op verschillende plekken: in de thuiszorg, de lichamelijke gehandicaptenzorg en het ziekenhuis. Zo krijgen studenten een realistisch beeld van de verschillende branches. Zorgorganisaties hopen daardoor zorgtalent voor Flevoland te behouden. De pilotfase voor de zomervakantie bleek succesvol. Daarom wordt de alternatieve stageroute nu een vast onderdeel in de Verpleegkundeopleiding.

  Lees meer
 • 29 september 2016
  Windesheim in top 3 Keuzegids HBO en Elsevier

  De kwaliteit van de opleidingen en de studenttevredenheid bij Windesheim stijgen voor het derde jaar op rij, zo blijkt uit onderzoeken van Keuzegids HBO en Elsevier.

  Lees meer
 • 22 september 2016
  Windesheim op 1 bij studenten met functiebeperking

  Windesheim staat op de eerste plaats in de categorie grote hogescholen wat betreft de begeleiding van studenten met een functiebeperking.

  Lees meer
 • 21 september 2016
  Studenten zetten zich in voor gezondheid Almeerse jeugd

  Ruim twintig studenten van Windesheim Flevoland starten met een project gericht op het verbeteren van de gezondheid van Almeerse jeugd. Ze gaan inventariseren welke initiatieven er al zijn om een gezond gewicht en een gezonde leefstijl te bevorderen. Daarnaast onderzoeken ze mogelijkheden om initiatieven aan elkaar te verbinden, zodat er nog meer impact ontstaat. Gisteren was de aftrap van het project met een introductie van de opdracht door wethouder René Peeters.

  Lees meer