Persberichten

Bekijk de recente persberichten van Windesheim Flevoland.

 • 17 februari 2017
  Minister Schultz van Haegen in gesprek met studenten: ‘In de toekomst wordt het verboden om zelf auto te rijden’

  ‘Het openbaar vervoer zoals we dat nu kennen zal verdwijnen en in de toekomst wordt het verboden om zelf auto te rijden’, verwacht minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Donderdag 16 februari bracht ze een bezoek aan Hogeschool Windesheim Flevoland en ging ze over deze onderwerpen in gesprek met studenten Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit.

  Lees meer
 • 9 februari 2017
  Windesheim Flevoland biedt hbo-opleidingen voor werkenden

  Vanaf september 2017 kunnen werkenden bij Windesheim Flevoland terecht voor een opleiding naast hun baan. De hogeschool biedt twee nieuwe deeltijd opleidingen aan op het gebied van welzijn en onderwijs: de bachelor Social Work en de master Educational Needs.

  Lees meer
 • 3 februari 2017
  International Week 2017: koken met algen, grijswatersystemen en een 'green trail' door de stad

  Hoe kunnen we Almere duurzamer, gezonder en aantrekkelijker maken voor de toekomst? Dat was de vraag tijdens International Week 2017.

  Lees meer
 • 25 januari 2017
  Studenten ontwikkelen smart technologie voor brandweer, zorg en openbaar vervoer

  Allerlei voorwerpen worden tegenwoordig uitgerust met sensoren, apps en chips. Internet of Things, Big Data en smart devices veranderen de maatschappij. Data die hieruit voortkomen kunnen slim ingezet worden om de wereld om ons heen intelligenter, prettiger en duurzamer te maken. Techniekstudenten van de minor Smart World van Hogeschool Windesheim Flevoland ontwikkelden smart technologie voor de brandweer, de zorg en het openbaar vervoer.

  Lees meer
 • 19 januari 2017
  Ontdek welke hbo-opleiding bij jou past tijdens Open dag Windesheim Flevoland

  Zaterdag 28 januari stelt Hogeschool Windesheim Flevoland tussen 10:00 en 14:00 uur haar deuren open voor studiekiezers en hun ouders. Ook werkenden in de zorg zijn welkom voor de nieuwe deeltijdopleiding Social Work. Maak kennis met de praktijkgerichte hbo-studies in Almere.

  Lees meer
 • 4 januari 2017
  Jonge en ervaren ondernemers ontmoeten elkaar tijdens Oud en Nieuw Onderneemt 2017

  Hogeschool Windesheim Flevoland en StartUp Almere brengen jonge en ervaren ondernemers samen op de eerste editie van het netwerkevenement ‘Oud en Nieuw Onderneemt’ op woensdag 11 januari, van 15.30 tot 19.00 uur bij Windesheim Flevoland.

  Lees meer
 • 14 december 2016
  Genomineerden Windesheim Flevopenning voor Beste Comakership bekend

  Een ‘spiral tower’ op de Esplanade voor de open dag van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), een nieuw verkoopkanaal voor de tapinstallaties van Van Duijnen Horeca en de oprichting van De Flevolandse Zaak om ondernemers te helpen door administratieve ondersteuning bij het oplossen van financiële problemen. Dat zijn de drie genomineerde Comakerships (praktijkopdrachten) die kans maken op de Windesheim Flevopenning voor Beste Comakership 2016. Tijdens het Flevopenningengala op 19 mei 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt.

  Lees meer
 • 7 december 2016
  Paarse Vrijdag bij Windesheim Flevoland

  Windesheim Flevoland vindt het belangrijk dat studenten en medewerkers zichzelf kunnen zijn op de hogeschool, ongeacht ieders seksuele voorkeur. Daarom doet we a.s. vrijdag 9 december mee aan Paarse Vrijdag.

  Lees meer
 • 29 november 2016
  Zorgpact Flevoland van start

  Flevoland heeft een zorgpact. Werkgevers in zorg en welzijn, onderwijs en overheden in de regio gaan samenwerken om de aansluiting tussen opleiden en arbeidsmarkt te versterken. Zo kan de zorg, nu en in de toekomst, beter worden afgestemd op de vraag. De onderlinge afspraken staan in het regionale Zorgpact Flevoland. De partners verbinden zich aan de ambities en initiatieven die deel uitmaken van het zorgpact. De officiële lancering van het zorgpact is tijdens de regionale themadag over gemeenschappelijke taal in maart 2017.

  Lees meer
 • 24 november 2016
  Studenten Windesheim Flevoland werven fondsen voor studenten in India

  Ruim zestig tweedejaarsstudenten Commerciële Economie van hogeschool Windesheim Flevoland zetten zich voor het vak Salesvaardigheden in voor een maatschappelijk doel. De studenten gaan fondsen werven voor Plan Nederland. Met de opbrengst zorgt de stichting ervoor dat kansarme jongeren in India een betere toekomst krijgen door ze een vakopleiding te bieden.

  Lees meer

Woordvoering

Persvragen? Neem telefonisch contact op met Marian Sprenkeler (teamleider Marketing en Communicatie) via 088 - 469 75 76. Neem bij geen gehoor contact op met de centrale receptie via: 088 - 469 66 00.