Studenten samen in beeld aan het kletsen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over studeren bij Windesheim in Almere? Lees eerst de veelgestelde vragen en antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het Windesheim informatiecentrum in Almere via 088 - 469 88 88 of stuur een e-mail naar info@windesheim.nl.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur.

Logo Whatsapp WhatsApp: het Windesheim Informatiecentrum is op bovenstaande tijden ook bereikbaar via WhatsApp. Voeg 06 - 514 232 56 toe aan je contacten en app je vraag. 

Toelating

Waar kan ik terecht met mijn vragen over het toelatingsonderzoek 21+?

Je kunt je vragen stellen aan het Windesheim in Almere Informatiecentrum. Vragen over vakspecifieke toetsen kun je stellen bij het Studieloopbaancentrum via telefoon 088 - 469 88 88.

Ik heb een buitenlands diploma, ben ik toelaatbaar?

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan ben je in principe toelaatbaar tot de bacheloropleidingen en Associate degrees. Voor het volgen van een post-hbo-opleiding of master heb je een diploma nodig dat gelijkwaardig is aan een hbo-diploma.

Om vast te kunnen stellen of je als buitenlandse student aan de eisen voldoet, hebben we informatie over jouw vooropleiding in het buitenland nodig. Stuur daarom tegelijk met je aanmelding een kopie van je diploma en cijferlijst op naar de Gemeenschappelijke Studentenadministratie.

In een gesprek toon je aan dat je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikt. Je kennis moet minimaal het niveau van het staatsexamen ‘Nederlands als tweede taal’ (certificaat Nt2, niveau II) hebben.

Neem voor meer informatie contact op met het Windesheim in Almere Informatiecentrum.

Aanmelden

Hoe kan ik mij voor een opleiding aanmelden?

Je kunt je aanmelden via Studielink. Dat is een centrale website waarop je je aanmeldt voor opleidingen in het hoger onderwijs. Let op: voor je aanmelding heb je een DigiD-code nodig.
Heb je die code al, omdat je hem al eerder nodig had voor bijvoorbeeld het inloggen op de website van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs)? Dan kun je direct aan de slag op Studielink. Heb je nog geen DigiD-code? Houd er dan rekening mee dat je deze moet aanvragen en binnen vijf dagen via de post ontvangt. Check de details over de datum waarop je je moet aanmelden bij de opleiding van je keuze. 

Start opleidingen

Wanneer starten de opleidingen?

De opleidingen starten de eerste maandag in de maand september.

Welke opleidingen hebben een februari-instroom?

Op dit moment kun je in februari alleen starten met de deeltijdopleiding Verpleegkunde.

Overig

Wanneer is er een open dag of open avond?

De open dagen vind je in dit schema.
Hier lees je meer over de open avonden voor professionals die werk en studie willen combineren

Kan ik een dag proefstuderen of meelopen? En hoe kan ik mij hiervoor aanmelden?

Ja, je kunt bij vrijwel alle opleidingen een dag proefstuderen om te weten te komen of het je aanspreekt. Bij sommige opleidingen kun je ook op afspraak een keertje meelopen. Je kunt je hier aanmelden.

Hoe kan ik een opleidingsflyer van een opleiding aanvragen?

Opleidingsflyers kun je aanvragen op deze pagina. Je kunt ze ook telefonisch bestellen via 088 - 469 88 88.

Onze organisatie heeft een stageplek of Comakership beschikbaar. Hoe kan ik dit doorgeven?

Neem contact met ons op via het speciale aanmeldformulier.

Wat is het verschil tussen deeltijd en duaal?

Begin je net met werken en/of krijg je vanuit het werk een leerarbeidsovereenkomst aangeboden? Dan adviseren wij je om een duale opleiding te volgen. De duale variant wordt vaak gekozen door studenten met de nodige werkervaring. Zij willen dan graag doorgroeien naar hbo-niveau in hun vakgebied.
Wil je juist iets nieuws gaan doen? Dan is een deeltijdopleiding geschikt voor je. Bij een deeltijdopleiding sluit je geen leerarbeidsovereenkomst met een werkgever af. Wel wordt bij sommige opleidingen een relevante baan in het werkveld verwacht.

Kom ik in aanmerking voor een verkort traject of vrijstellingen?

Dit kun je navragen bij de opleidingscoördinator. Je kunt met hem of haar in contact komen via het Windesheim Informatiecentrum in Almere.

Ik heb een functiebeperking, zijn hier faciliteiten voor?

Ja, er zijn faciliteiten voor studenten met een functiebeperking. Bekijk meer informatie over studeren met een functiebeperking of neem bij vragen contact op met het Windesheim in Almere Informatiecentrum.

Waar kan ik informatie vinden over studentenwoningen?

Bekijk de website van Student in Almere voor meer informatie over kamers. Je kunt ook direct contact opnemen met:

Studentenhuisvesting Goede Stede: 036 - 539 53 11
Studentenhuisvesting de Alliantie: 036 - 547 40 40
Woningnet: 0900 - 202 30 72