Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over studeren bij Windesheim Flevoland? Lees eerst de veelgestelde vragen en antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het Windesheim Flevoland Informatiecentrum, telefoon 088-469 8888. 

Toelating

Waar kan ik terecht met mijn vragen over het toelatingsonderzoek 21+?

Je kunt je vragen stellen aan het Windesheim Flevoland Informatiecentrum. Vragen over vakspecifieke toetsen kun je stellen bij het Studieloopbaancentrum via telefoon 088-469 8888.

Ik heb een buitenlands diploma, ben ik toelaatbaar?

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan ben je in principe toelaatbaar tot de bacheloropleidingen. Voor het volgen van een post-hbo-opleiding of master heb je een diploma nodig dat gelijkwaardig is aan een hbo-diploma.

Om vast te kunnen stellen of je als buitenlandse student aan de eisen voldoet, hebben we informatie over jouw vooropleiding in het buitenland nodig. Stuur daarom tegelijk met je aanmelding een kopie van je diploma en cijferlijst op naar de Gemeenschappelijke Studenten Administratie.

In een gesprek toon je aan dat je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikt. Je kennis moet minimaal het niveau van het staatsexamen ‘Nederlands als tweede taal’ (certificaat NT2, niveau II) hebben.

Neem voor meer informatie contact op met het Windesheim Flevoland Informatiecentrum.

Aanmelden

Hoe kan ik mij voor een opleiding aanmelden?

Je kunt je aanmelden via Studielink. Dat is een centrale website waarop je je aanmeldt voor opleidingen in het hoger onderwijs. Let op: voor je aanmelding heb je een DigiD-code nodig.
Heb je die code al, omdat je hem al eerder nodig had voor bijvoorbeeld het inloggen op de website van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs)? Dan kun je direct aan de slag op Studielink. Heb je nog geen DigiD-code? Houd er dan rekening mee dat je deze moet aanvragen en binnen vijf dagen via de post ontvangt. Als je bij ons wilt studeren, dan moet je verplicht de Studiekeuzecheck doen. Dit geldt voor bijna alle aankomende studenten. Check de details over de datum waarop je je moet aanmelden bij de opleiding van je keuze. Lees meer over de Studiekeuzecheck en de uitzonderingen.

Start opleidingen

Wanneer starten de opleidingen?

De opleidingen starten de eerste maandag in de maand september.

Welke opleidingen hebben een februari-instroom?

Op dit moment kun je in februari alleen starten aan de opleiding Verpleegkunde Blended learning.

Overig

Wanneer is er een open dag of open avond?

De open dagen en open avonden vind je in dit schema.

Kan ik een dag proefstuderen? En hoe kan ik mij hiervoor aanmelden?

Ja, je kunt een dag proefstuderen om te weten te komen of het je aanspreekt. Je kunt je hier aanmelden.

Hoe kan ik een brochure van een opleiding aanvragen?

Brochures kun je aanvragen op deze pagina. Je kunt ze ook telefonisch bestellen via 088-469 8888 .

Onze organisatie heeft een stageplek of Comakership beschikbaar. Hoe kan ik dit doorgeven?

Neem contact met ons op via het speciale aanmeldformulier.

Wat is het verschil tussen deeltijd en duaal?

Begin je net met werken en/of krijg je vanuit het werk een leerarbeidsovereenkomst aangeboden? Dan adviseren wij je om een duale opleiding te volgen. De duale variant wordt vaak gekozen door studenten met de nodige werkervaring. Zij willen dan graag doorgroeien naar hbo-niveau in hun vakgebied.
Wil je juist iets nieuws gaan doen? Dan is een deeltijdopleiding geschikt voor je. Bij een deeltijdopleiding sluit je geen leerarbeidsovereenkomst met een werkgever af. Wel wordt bij sommige opleidingen een relevante baan in het werkveld verwacht.

Kom ik in aanmerking voor een verkort traject of vrijstellingen?

Dit kun je navragen bij de opleidingscoördinator. Je kunt met hem of haar in contact komen via het Windesheim Flevoland Informatiecentrum.

Ik heb een functiebeperking, zijn hier faciliteiten voor?

Ja, er zijn faciliteiten voor studenten met een functiebeperking. Bekijk meer informatie over studeren met een functiebeperking of neem bij vragen contact op met het Windesheim Flevoland Informatiecentrum.

Waar kan ik informatie vinden over studentenwoningen?

Bekijk de website van Student in Almere voor meer informatie over kamers. Je kunt ook direct contact opnemen met:

Studentenhuisvesting Goede Stede: 036-539 5311
Studentenhuisvesting de Alliantie: 036-547 4040
Woningnet: 0900-202 3072