Student neemt letterlijk de stap

Doe een Associate degree op z'n Windesheims

Is het tijd voor de volgende stap op hbo-niveau, maar vind je 4 jaar studeren te lang? Doe dan een praktijkgerichte, 2-jarige Associate degree op z'n Windesheims!

Beste Ad-opleidingen volgens Keuzegids 2020De Ad’s van Windesheim zijn compact, praktisch en actueel. Je leert in twee jaar tijd wat er in de praktijk toe doet en wat je nu en straks in je werk nodig hebt. De opleidingen zijn kleinschalig en gericht op jou. Enthousiaste docenten met praktijkervaring zijn betrokken, kennen je en staan naast je. En via hen werk je nauw samen met professionals uit jouw werkveld. Dat is een Ad op z’n Windesheims. 
Meer uitleg over Associate degrees

Voltijd Associate degrees

Commerciële Economie (2 jaar)
Jij vindt bedrijven als Coolblue en McDonalds super interessant. Waarom? Omdat zij heel goed weten wat hun klanten willen. En jij wilt weten hóe! In het eerste jaar leer veel over marketing en sales. Daarna weet je welke het beste bij je past, en ga je je specialiseren. 

Finance (2 jaar)
Jij bent een denker én een doener. Je houdt -natuurlijk- van cijfers en rekenwerk. Maar het wordt pas écht leuk als het een tikkie complexer wordt. Je begrijpt dat financiën altijd te maken hebben met andere zaken in -en buiten- een bedrijf. Wist je dat bedrijven straks om jou staan te springen? Een stevige financiële professional die kan denken én doen!

Officemanagement (2 jaar)
Jij staat erom bekend dat jij je zaken goed regelt. En je organiseert de dingen graag strak. Met de Ad Officemanagement zet jij -als aanpakker- jouw talent in voor de organisatie! Je verdiept je (verder) in hoe bedrijven werken: in Bedrijfskunde, HRM, communicatie en finance. Waar je ook werkt, jij als professional zorgt ervoor dat het er lekker loopt!

Ondernemen (2 jaar)
Ondernemen zit in je bloed. Je hebt al een geweldig idee óf je wilt dat juist gaan ontdekken. In de Ad Ondernemen leer je alles over het runnen van een bedrijf. Jouw bedrijf! Het avontuur start direct, want je schrijft je écht in bij de Kamer van Koophandel.

Software Development (2 jaar)
Jij hebt een doel: jij wil leren hoe je slimme applicaties bouwt. Om zo bedrijven verder te helpen! Misschien heb je een ICT-achtergrond, of juist helemaal niet. In dat geval krijg je van ons een korte bootcamp om bij te spijkeren. Hoe dan ook: je gaat meteen praktisch aan de slag.

Sport, Bewegen en Ondernemen (2 jaar) 
Wil jij de maatschappij straks in beweging krijgen? Kies dan voor deze 2-jarige Ad in Almere (verwachte start september 2020: dit is een nieuwe Ad waarvoor accreditatie is aangevraagd).

Deeltijd en duale Associate degrees

Bouwkunde (duaal, 2 jaar)
Je weet al veel van de bouw, maar je wilt verder. Je wilt werken én leren. Met de Ad Bouwkunde bouw je in 2 jaar aan je carrière: drie dagen werk je bij een (bouw)bedrijf, twee dagen zie je ons op school.

Pedagogisch Educatief Professional (deeltijd, 2 jaar)
Wil je als pedagogisch medewerker of onderwijsassistent ook aan je eigen leerproces werken? Dan is het tijd voor de volgende stap: doe de Ad Pedagogisch Educatief Professional! 

Sociaal Werk in de Zorg (deeltijd, 2 jaar)
Jij hebt hart voor mensen. Voor mensen die er zelf niet uitkomen. Met een frisse blik wil je uitzoeken hoe zij de regie op hun leven (terug) kunnen krijgen. En je wil hier vooral praktisch mee aan de slag! Je weet dat de zorg steeds complexer wordt. Want als persoonlijk begeleider krijg je een coördinerende rol. Een rol die jij wil pakken.

Kom kennismaken

Benieuwd naar onze voltijd-opleidingen? Kom dan naar de open dag.
Heb je interesse in de deeltijd of duale opleidingen? Bezoek dan een open avond.