inschrijven hbo opleiding

Inschrijven voor een opleiding

Erg leuk dat je bij ons komt studeren! Schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze op de website van Studielink. Hier regel je gelijk je studiefinanciering en een OV-studentenkaart.

Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt voor je inschrijving bij Studielink:

  • Je eigen DigiD. Nog geen DigiD? Vraag een DigiD-code aan. Houd er rekening mee dat de aanvraag 5 dagen kan duren!
  • Diploma('s) die je hebt behaald of gaat behalen
  • Betalingsgegevens

Inschrijven bij Studielink

Na aanmelding bij Studielink ontvang je binnen een paar werkdagen per post een bevestigingsbrief. Deze brief vermeldt de inschrijfvoorwaarden waaraan je moet voldoen.

Veelgestelde vragen

 

Voor wanneer moet ik me aanmelden?

Meld je vroegtijdig aan voor een opleiding bij Windesheim Flevoland, bij voorkeur voor 1 mei 2018, zodat je voldoende tijd hebt om de Studiekeuzecheck te doen. Zo heb je ook nog de tijd om je te heroriënteren, als je op een gegeven moment tot de conclusie komt dat je toch een betere ‘match’ hebt met een andere opleiding.
Let op: voor sommige opleidingen gelden andere inschrijfdata, zie vraag/antwoord hieronder.

Als je de Studiekeuzecheck moet doen, meld je dan uiterlijk 15 augustus 2018 aan voor een opleiding. Ben je later, dan word je niet meer uitgenodigd voor een Studiekeuzecheck en kun je ook niet aan een opleiding beginnen.

Tot wanneer kan ik nog van opleiding veranderen?

Als je je voor 1 mei 2018 hebt aangemeld, dan kun je nog tot 1 september 2018 switchen*. Laat switchen is niet handig. Je moet nog wel aan alle geldende toelatingseisen voldoen - waarvan de Studiekeuzecheck in de meeste gevallen deel uitmaakt - en je inschrijving op tijd definitief maken. We kunnen niet meer garanderen dat je je collegekaart voor aanvang van het collegejaar krijgt.

Als je je na 1 mei 2018 aanmeldt voor een opleiding van Windesheim kun je nog tot en met 15 augustus 2018 van opleiding veranderen. Je moet nog wel aan alle geldende toelatingseisen voldoen - waarvan Studiekeuzecheck in de meeste gevallen deel uitmaakt - en je inschrijving op tijd definitief maken.

*switchen kan niet naar opleidingen die andere inschrijfdata/toelatingsvoorwaarden hebben

Wat is het verschil tussen aanmelden en inschrijven?

Als je een opleiding hebt gekozen, dan meld je je via Studielink aan voor de opleiding van je keuze. Dit heet formeel ‘aanmelden voor inschrijving’. Je hebt nu alleen nog maar aangegeven dat je de opleiding graag wilt gaan volgen. Je zult aan alle toelatingseisen moeten voldoen, je inschrijving definitief maken en je collegegeld betalen voordat je wordt ingeschreven en met de opleiding kunt starten.

Studievoorschot en OV-studentenkaart

Heb je vragen over studievoorschot en OV-studentenkaart? Kijk dan op de website van DUO voor meer informatie.

Ga naar de website van DUO

Studiekeuzecheck 

Als je bij ons wilt studeren, doe je in de meeste gevallen de Studiekeuzecheck. Meer informatie vind je op de pagina over de Studiekeuzecheck.