studeren bij windesheim in almere

Inschrijven voor een opleiding

Erg leuk dat je bij ons in Almere komt studeren! Schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze op de website van Studielink. Hier regel je gelijk je studiefinanciering en een OV-studentenkaart.

Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt voor je inschrijving bij Studielink:

  • Je eigen DigiD. Nog geen DigiD? Vraag een DigiD-code aan. Houd er rekening mee dat de aanvraag 5 dagen kan duren!
  • Diploma('s) die je hebt behaald of gaat behalen
  • Betalingsgegevens

Inschrijven bij Studielink

Na aanmelding bij Studielink ontvang je binnen een paar werkdagen per post een bevestigingsbrief. Deze brief vermeldt de inschrijfvoorwaarden waaraan je moet voldoen.

Veelgestelde vragen

 

Voor wanneer moet ik me aanmelden?

Meld je vroegtijdig aan, bij voorkeur voor 1 juni.

Goed om te weten: je hebt bij Windesheim de mogelijkheid om je tot 31 augustus aan te melden, maar we adviseren je om niet tot die tijd te wachten. Je maakt het jezelf dan lastig, omdat je vanalles moet regelen voor je inschrijving. In de zomervakantie zijn daarnaast veel docenten onbereikbaar om je laatste vragen te beantwoorden. We raden je dus echt aan om aan te melden voor 1 juni.

Tot wanneer kan ik nog van opleiding veranderen?

Als je je hebt aangemeld, dan kun je nog tot 1 september 2020 switchen*. Laat switchen is niet handig. Je moet nog wel aan alle geldende toelatingseisen voldoen en je inschrijving op tijd definitief maken. We kunnen niet meer garanderen dat je je collegekaart voor aanvang van het collegejaar krijgt.

*switchen kan niet naar opleidingen die andere inschrijfdata/toelatingsvoorwaarden hebben

Wat is het verschil tussen aanmelden en inschrijven?

Als je een opleiding hebt gekozen, dan meld je je via Studielink aan voor de opleiding van je keuze. Dit heet formeel ‘aanmelden voor inschrijving’. Je hebt nu alleen nog maar aangegeven dat je de opleiding graag wilt gaan volgen. Je zult aan alle toelatingseisen moeten voldoen, je inschrijving definitief maken en je collegegeld betalen voordat je wordt ingeschreven en met de opleiding kunt starten.

Starten in februari?

Starten met een opleiding in februari? Bij Windesheim in Almere starten alle voltijdopleidingen alleen in september. Bij Windesheim in Zwolle kun je bij enkele opleidingen ook in februari instromen.

Lees meer

Studievoorschot en OV-studentenkaart

Heb je vragen over studievoorschot en OV-studentenkaart? Kijk dan op de website van DUO voor meer informatie.

Ga naar de website van DUO

Matching

Als je bij ons wilt studeren, dan krijg je een uitnodiging voor een matchingsdag na je aanmelding voor de opleiding (vanaf november 2019).

Lees meer over matching