studeren bij windesheim in almere

Inschrijven voor een opleiding

Erg leuk dat je bij ons in Almere komt studeren! Schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze op de website van Studielink. Hier regel je gelijk je studiefinanciering en een OV-studentenkaart.

Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt voor je inschrijving bij Studielink:

  • Je eigen DigiD. Nog geen DigiD? Vraag een DigiD-code aan. Houd er rekening mee dat de aanvraag 5 dagen kan duren!
  • Diploma('s) die je hebt behaald of gaat behalen
  • Betalingsgegevens

Inschrijven bij Studielink

Na aanmelding bij Studielink ontvang je binnen een paar werkdagen per post een bevestigingsbrief. Deze brief vermeldt de inschrijfvoorwaarden waaraan je moet voldoen.

Veelgestelde vragen

 

Voor wanneer moet ik me aanmelden?

Meld je vroegtijdig aan voor een opleiding bij Windesheim in Almere, bij voorkeur voor 1 mei 2019, zodat je voldoende tijd hebt om een matchingsdag te bezoeken. Zo heb je ook nog de tijd om je te heroriënteren, als je op een gegeven moment tot de conclusie komt dat je toch een betere ‘match’ hebt met een andere opleiding.

Je kunt je uiterlijk 31 augustus 2019 aanmelden voor de meeste opleidingen. Je moet dan nog wel aan alle geldende toelatingseisen kunnen voldoen, zoals een eventuele intake.

Tot wanneer kan ik nog van opleiding veranderen?

Als je je hebt aangemeld, dan kun je nog tot 1 september 2019 switchen*. Laat switchen is niet handig. Je moet nog wel aan alle geldende toelatingseisen voldoen en je inschrijving op tijd definitief maken. We kunnen niet meer garanderen dat je je collegekaart voor aanvang van het collegejaar krijgt.

*switchen kan niet naar opleidingen die andere inschrijfdata/toelatingsvoorwaarden hebben

Wat is het verschil tussen aanmelden en inschrijven?

Als je een opleiding hebt gekozen, dan meld je je via Studielink aan voor de opleiding van je keuze. Dit heet formeel ‘aanmelden voor inschrijving’. Je hebt nu alleen nog maar aangegeven dat je de opleiding graag wilt gaan volgen. Je zult aan alle toelatingseisen moeten voldoen, je inschrijving definitief maken en je collegegeld betalen voordat je wordt ingeschreven en met de opleiding kunt starten.

Studievoorschot en OV-studentenkaart

Heb je vragen over studievoorschot en OV-studentenkaart? Kijk dan op de website van DUO voor meer informatie.

Ga naar de website van DUO

Matching

Als je bij ons wilt studeren, dan krijg je een uitnodiging voor een matchingsdag na je aanmelding voor de opleiding (vanaf februari 2019).

Lees meer over matching