studeren bij windesheim in almere

Toelating

Leuk dat je bij ons in Almere komt studeren. Schrijf je in op de website van Studielink. Hier regel je ook je studiefinanciering en OV-studentenkaart.

Ben je in bezit van een mbo- of een havo- of vwo-diploma met het juiste profiel? Dan ben je in de meeste gevallen toelaatbaar tot de opleiding van je keuze. Check de toelatingseisen van de opleidingen.

Afwijkende toelatingseisen

Als jouw vooropleiding niet voldoet aan onze toelatingseisen dan is het in sommige gevallen mogelijk een toelatingsonderzoek te doen. Wij bieden twee toelatingsonderzoeken aan.

Deficiëntieonderzoek

Heb je een havo-, vwo- of mbo-opleiding? Maar mis je binnen je profiel een of meer profielvakken die nodig zijn voor de door jou gekozen opleiding? Dan kun je bij Windesheim een deficiëntieonderzoek doen.

Lees meer over het deficiëntieonderzoek

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot opleiding van jouw keuze.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan kun je je in principe inschrijven. 

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma

Vragen over toelating en aanmelden?

Stel ze aan de Studentenadministratie:
Campus 2, Zwolle
088 - 469 91 20
studentenadministratie@windesheim.nl

Telefonisch bereikbaar op maandag van 11.00 - 16.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 16.00 uur.

Is er een match?

We vinden het belangrijk dat de studie van jouw keuze goed bij je past. Daarom nodigen we je uit voor een matchingsdag. Je maakt kennis met de opleiding, andere aanmelders en huidige studenten.

Matchingsdag

Heb je je aangemeld voor een opleiding en wil je na de zomer zonder twijfels aan je studie beginnen? Kom dan naar een matchingsdag. Er zijn deze dag allerlei activiteiten en je maakt nader kennis met de opleiding, andere aanmelders en studenten van de opleiding. Heb je na de matchingsdag zin om bij ons te beginnen en zie je jezelf hier vanaf september tussen je medestudenten rondlopen? Fijn! Nog twijfels over je studiekeuze? Praat er dan over met de studiebegeleider of decaan van de opleiding of met iemand van ons studiesuccescentrum.

Je krijgt een uitnodiging voor een matchingsdag na je aanmelding voor de opleiding (vanaf november 2019).

Lees meer over matching