inschrijven hbo opleiding

Toelating

Leuk dat je bij ons komt studeren. Schrijf je in op de website van Studielink. Hier regel je ook je studiefinanciering en OV-studentenkaart.

Ben je in bezit van een mbo-, havo- of vwo-diploma met het juiste profiel? Dan ben je in de meeste gevallen toelaatbaar tot de opleiding van je keuze. Check de toelatingseisen van de opleidingen.

Afwijkende toelatingseisen

Als jouw vooropleiding niet voldoet aan onze toelatingseisen dan is het in sommige gevallen mogelijk een toelatingsonderzoek te doen. Wij bieden twee toelatingsonderzoeken aan.

Deficiëntieonderzoek

Heb je een havo-, vwo- of mbo-opleiding? Maar mis je binnen je profiel een of meer profielvakken die nodig zijn voor de door jou gekozen opleiding? Dan kun je bij Windesheim een deficiëntieonderzoek doen.

Lees meer over het deficiëntieonderzoek

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot opleiding van jouw keuze.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek

Studiekeuzecheck

Voldoet jouw profiel aan de toelatingseisen van de opleiding die je wilt gaan volgen? Dan moet je de verplichte Studiekeuzecheck doen. Na je aanmelding via Studielink ontvang je een uitnodiging voor deze ‘laatste check’. We vinden de Studiekeuzecheck heel belangrijk, omdat we graag willen dat je met succes je opleiding kunt volgen en binnen vier jaar kunt afronden. Samen kijken we of jij en de opleiding van je keuze goed bij elkaar passen. Lees meer over het belang, de details en uitzonderingen op de pagina Studiekeuzecheck.