minor sociaal ondernemerschap Windesheim in Almere

Minor Crossmediale Marketing ‘The greatest marketing course ever!’

Naast lessen in (online) marketing, communicatie en digital analytics, krijg je in de minor Crossmediale Marketing ook les in creatief schrijven, conceptontwikkeling en kwantitatief marktonderzoek.

Schrijf je in voor deze minor

Inhoud minor: waarom crossmediale marketing?

In onze dynamische wereld is er geen organisatie die zonder marketing kan. Nieuwe technologieën, ondernemende concurrenten en veranderende gewoonten: de markt is continu in beweging. Wil je relevant blijven voor de doelgroep dan moet je wel meebewegen of misschien zelf wel de beweging in gang zetten.

Geen organisatie kan daarom nog zonder marketing. Zeker omdat de klanten tegenwoordig via heel veel kanalen geïnformeerd, overtuigd en verleid worden. In deze minor leer je onder andere hoe je een visie op de markt ontwikkelt, hoe je inspeelt op de customer journey door analytics te gebruiken, hoe je online marketing kunt inzetten om de doelgroep te bereiken en hoe je een marketingplan schrijft.

Naast lessen in (online) marketing, communicatie en digital analytics, krijg je ook les in creatief schrijven, conceptontwikkeling en kwantitatief marktonderzoek.

Comakership Marketing

Centraal in deze minor staat het Comakership Marketing. Een Comaker is een praktijkopdracht die je in een team van maximaal vier studenten uitvoert voor een opdrachtgever. Je zit één tot twee dagen bij de opdrachtgever om daar aan jullie marketingplan te werken. Het advies wordt onderbouwd door ‘customer insights’ die je hebt verkregen door marktonderzoek. Op deze manier doe je tijdens de minor al werkervaring op die mooi staat op je cv.

Leerdoelen

De student leert in deze minor marktonderzoek te doen en een goed onderbouwd marketingplan te schrijven.

Modulen

  • Comakership Marketing
  • marketingcommunicatie
  • kwantitatief onderzoek
  • creatief schrijven
  • online marketing
  • digital analytics
  • marketingconcepten

Voor wie?

Deze minor is bedoeld voor studenten die in de eigen opleiding geen of enkel basisniveau marketing krijgen, maar wel meer over dit onderwerp willen leren.

Toetsing

Deze minor kent verschillende toetsvormen en toetsmomenten. Schriftelijke tentamens, portfolio-opdrachten en assessments zijn onderdelen van de toetsing.

Overige bijzonderheden

Locatie: Almere
Onderwijsperiode: semester 1
Niveau: bachelor
Aantal EC: 30
Onderwijsvorm: voltijd (maandag t/m vrijdag) 
Voertaal: Nederlands
Instapeisen: ja, afhankelijk van opleiding & studiejaar
Selectieprocedure: voor deze minor is het aantal plaatsen beperkt

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Antoine Adamowicz, a.adamowicz@windesheim.nl.