Hbo-opleiding Bedrijfskunde MER Windesheim Flevoland

Bedrijfskunde (Bedrijfskunde MER) bij Windesheim Flevoland

Kies Bedrijfskunde (voorheen Bedrijfskunde MER) als je nieuwsgierig bent naar het verbeteren en vernieuwen van bedrijfsprocessen.

Studieprogramma Bedrijfskunde

In de bacheloropleiding Bedrijfskunde van Windesheim Flevoland start je met een brede bedrijfskundige basis. Daarna krijg je vakken, zoals operationeel management, verandermanagement en advies en consultancy. De kennis en vaardigheden die je in de lessen opdoet, pas je toe tijdens Comakerships en een stage. Je kunt ook een periode in het buitenland studeren.

Alles over de studie Bedrijfskunde

De ideale bedrijfskundige ...

  • analyseert en adviseert: je onderzoekt bedrijfsprocessen en adviseert het management
  • is goed in communiceren: je hebt overtuigingskracht en draait je hand niet om voor een presentatie
  • houdt van samenwerken: je verbindt afdelingen en partijen met elkaar
  • is een doorzetter: een lange adem is belangrijk als je processen verandert

Meteen praktijkervaring opdoen

Je gaat meteen in het eerste jaar van Bedrijfskunde met praktijkopdrachten aan de slag. In het derde jaar ga je aan de slag met een Comakership. Dit zijn echte opdrachten en projecten voor bedrijven, scholen of zorginstellingen die je zelf uitvoert en oplevert. Je zet bijvoorbeeld een onderzoek op, verzamelt data en schrijft tot slot een advies voor je opdrachtgever.

Lees meer over Comakerships

Jouw toekomst als bedrijfskundige

Met je bachelordiploma Bedrijfskunde op zak kun je na de opleiding bij de overheid aan de slag, in de commerciële sector of bij non-profitorganisaties. Daar zijn mensen nodig die bedrijfsprocessen onder de loep nemen en het management adviseren: om meer producten te verkopen of personeel te helpen hoe zij hun werk beter kunnen doen. Je kunt na de opleiding ook doorstuderen.

Lees meer over toekomst en beroep

Maak kennis met ons op YouTube

Student Sven aan het woord

Sven deed zijn Comakership bij KAS BANK. Hij stelde een procesverbetering voor waar werknemers in Londen, Frankfurt en Amsterdam nu dagelijks van profiteren. ‘Via via kwam ik binnen en ik besloot meteen de stoute schoenen aan te trekken. Ik heb medewerkers gevraagd welke problemen zij ondervonden op de werkvloer. Ik hoopte zo op een opdracht voor mijn Comakership.’

Lees het interview met Sven