Hbo-opleiding Bouwkunde Windesheim in Almere

Bouwkunde

Kies voor de hbo-opleiding Bouwkunde bij hogeschool Windesheim in Almere en leer duurzame gebouwen creëren, realiseren en beheren! Zet jij je creativiteit én technische aanleg in voor bouwprojecten?

Studieprogramma Bouwkunde

Bouwkunde is een technische én creatieve opleiding. Je start met kennisvakken om de basis onder de knie te krijgen en je gaat aan de slag met 3D-tekenen. Deze kennis over bouwtechniek, constructieleer, bouwfysica en materiaal pas je direct toe in de praktijk.

Alles over de opleiding Bouwkunde

Opleiding Bouwkunde in beeld


Je duikt direct de praktijk in

In onze hbo-opleiding Bouwkunde doe je tijdens Comakerships veel praktijkervaring op. Comakerships zijn projecten die je zelf werft en uitvoert voor een bedrijf. Je bouwt meteen aan je netwerk en je cv. Daar heb je straks na je opleiding al direct profijt van. 

Bouwkunde in de praktijk

Het Comakership van Nick en Maro

Een toren van 9,5 meter hoog, gemaakt van duizend pallets, verrijst op de Esplanade. Bouwkundestudenten Nick en Maro helpen mee tijdens hun Comakership: 'Het is een klus, maar zo gaaf als de toren er staat.'

Wat vindt het duo van Bouwkunde?

Open dag bij Bouwkunde

Maak kennis met de opleiding Bouwkunde, onze hogeschool, andere 2- en 4-jarige hbo-opleidingen en onze studenten. Woon een voorlichtingsronde bij, volg de workshop Studie kiezen en doe een studiekeuzetest.

Meld je aan voor de open dag

Proefstuderen bij Bouwkunde

Kom een keer proefstuderen en ontdek of Windesheim in Almere bij je past. Je kunt al je vragen stellen, de sfeer bij ons proeven én uitzoeken of de hbo-opleiding Bouwkunde in Almere dat biedt wat jij ervan verwacht.

Kom proefstuderen bij Bouwkunde