Hbo-opleiding Bouwkunde Windesheim in Almere

Bouwkunde

Kies voor de hbo-opleiding Bouwkunde bij hogeschool Windesheim in Almere en leer duurzame gebouwen creëren, realiseren en beheren! Zet jij je creativiteit én technische aanleg in voor bouwprojecten?

Studieprogramma Bouwkunde

Bouwkunde is een technische én creatieve opleiding. Je start met kennisvakken om de basis onder de knie te krijgen en je gaat aan de slag met 3D-tekenen. Deze kennis over bouwtechniek, constructieleer, bouwfysica en materiaal pas je direct toe in de praktijk.

Alles over de opleiding Bouwkunde

Opleiding Bouwkunde in beeld


Je duikt direct de praktijk in

In onze hbo-opleiding Bouwkunde doe je tijdens Comakerships veel praktijkervaring op. Comakerships zijn projecten die je zelf werft en uitvoert voor een bedrijf. Je bouwt meteen aan je netwerk en je cv. Daar heb je straks na je opleiding al direct profijt van. 

Bouwkunde in de praktijk

Het Comakership van Nick en Maro

Een toren van 9,5 meter hoog, gemaakt van duizend pallets, verrijst op de Esplanade. Bouwkundestudenten Nick en Maro helpen mee tijdens hun Comakership: 'Het is een klus, maar zo gaaf als de toren er staat.'

Wat vindt het duo van Bouwkunde?

Open dag bij Bouwkunde

Bij Bouwkunde is het elke dag open dag! Bekijk onze opleidingsvideo, stel je vraag aan docenten en ontdek hoe het is om te studeren in Almere.

 

Ga naar de open dag

Studenten helpen studiekiezers

Veel studenten en oud-studenten zijn beschikbaar om jouw vragen te beantwoorden! Benader ze via social media of stuur ze een mailtje.

 

Ga naar het overzicht