Hbo-opleiding Bouwkunde Windesheim in Almere

Bouwkunde Toelating

Een mbo- of een havo- of vwo-diploma met het juiste profiel op zak? Dan mag je de opleiding Bouwkunde volgen. Lees alles over toelating.

Mbo

Je bent toelaatbaar tot de bacheloropleiding Bouwkunde met je mbo-diploma niveau 4 (middenkader- of specialistenopleiding, afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende). 

Lees meer over toelatingseisen vanuit het mbo

Havo

Profiel Extra eisen
Natuur en Techniek Geen extra eisen
Natuur en Gezondheid Geen extra eisen
Economie en Maatschappij Geen extra eisen
Cultuur en Maatschappij Niet toelaatbaar

Vwo

Profiel Extra eisen
Natuur en Techniek Geen extra eisen
Natuur en Gezondheid Geen extra eisen
Economie en Maatschappij Geen extra eisen
Cultuur en Maatschappij Niet toelaatbaar

Kennis van wiskunde en natuurkunde

Houd er rekening mee dat er bij Bouwkunde een flink beroep gedaan wordt op je wiskundige kennis. Dit is een belangrijk onderdeel om je studie succesvol af te kunnen ronden. Daarnaast is een goede basiskennis van natuurkunde van groot belang. Zijn deze vakken geen onderdeel van je mbo-opleiding of je profiel op havo of vwo? Zorg dan dat je op een andere manier kennis op eindexamenniveau voortgezet onderwijs voor deze vakken krijgt, zodat je de kans om je studie met succes af te ronden vergroot. Windesheim organiseert iedere zomer een bijspijkercursus. Als je je hebt aangemeld voor deze opleiding ontvang je hier meer informatie over.

Is er een match?

Wil je weten of jij en de opleiding Bouwkunde goed bij elkaar passen? Kom dan naar een matchingsdag!

Matchingsdag

Heb je je aangemeld voor Bouwkunde en wil je na de zomer zonder twijfels aan je studie beginnen? Kom dan naar een matchingsdag. Er zijn deze dag allerlei activiteiten en je maakt nader kennis met de opleiding, andere aanmelders en studenten van de opleiding. Heb je na de matchingsdag zin om bij ons te beginnen en zie je jezelf hier vanaf september tussen je medestudenten rondlopen? Fijn! Nog twijfels over je studiekeuze? Praat er dan over met de studiebegeleider of decaan van de opleiding of met iemand van ons studiesuccescentrum.

Je krijgt een uitnodiging voor een matchingsdag na je aanmelding voor de opleiding (vanaf november 2019).

Lees meer over matching

Buitenlands diploma

Kom je uit het buitenland? Of heb je een poosje aan een universiteit gestudeerd en wil je alsnog starten met de opleiding? Neem ook dan contact met ons op, zodat we samen met jou je mogelijkheden kunnen bekijken.

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot je uitgekozen hbo-studie. Naast de algemene toets zijn er ook aanvullende toetsen speciaal voor de opleiding Bouwkunde.

Lees meer over het toelatingsonderzoek 21+