Commerciële Economie Associate degree Windesheim Flevoland

Commerciële Economie Associate degree 2-jarige opleiding

Kies de AD Commerciële Economie bij hogeschool Windesheim Flevoland. Deze 2-jarige studie bereidt je voor op een uitdagende sales- of marketingfunctie.

De AD Commerciële Economie

Succesvolle bedrijven als Canon, Coolblue en Microsoft weten wat hun klanten willen. Dit is de sleutel tot succes voor verkopers en marketeers. In de AD Commerciële Economie ga je aan de slag met offertes, verkoopgesprekken, marktonderzoek en AdWords. Je voert direct praktijkopdrachten uit en wij begeleiden je waar nodig.

Alles over deze AD-opleiding

De ideale commercieel econoom ...

  • is communicatief sterk, zelfstandig, resultaatgericht en denkt in oplossingen
  • kan goed met allerlei soorten mensen omgaan
  • weet op welke manier hij moet inspelen op de wensen van klanten
  • is een doorzetter en laat zich niet snel uit het veld slaan
  • is een teamplayer

In de praktijk en specialisatie

In het eerste jaar krijg je een brede basis. Aan het eind van het tweede jaar kies je een specialisatie: Crossmediale Marketing of Sales & Accountmanagement. Daarnaast duik je tijdens de opleiding direct de praktijk in. Je schrijft in een groepje bijvoorbeeld een ondernemingsplan voor een onderneming en studeert af met een Comakership.

Lees meer over Comakerships

Je toekomst als commercieel AD'er

Na deze Associate degree Commerciële Economie kun je in ieder bedrijf of iedere organisatie aan de slag: van multinationals tot kleine(re) bedrijven. Denk daarbij aan een functie als junior accountmanager, medewerker verkoop binnendienst, junior marketingmedewerker, contentmarketeer of online marketeer. Jij bent straks de schakel tussen de onderneming en de klant.

Lees meer over toekomst en beroep

Diploma in 2 jaar

De Associate degree-studie (AD) is een praktijkgerichte hbo-opleiding van 2 jaar, waarbij je intensievere begeleiding krijgt dan bij een reguliere bacheloropleiding (4 jaar). Ideaal als je van het mbo komt en je 4 jaar studeren te lang vindt of als je al enige werkervaring hebt. Maar je mag ook instromen in een Associate degree-opleiding met een havo- of vwo-diploma.

Lees meer over Associate degrees

Doorstuderen

Heb je na 2 jaar studeren de smaak te pakken gekregen en wil je je na deze AD-opleiding nog verder ontwikkelen op het gebied van commerciële economie op bachelorniveau, voordat je je op de arbeidsmarkt begeeft? Na deze AD-studie kun je instromen in de bacheloropleiding Commerciële Economie en in 2 jaar je bachelordiploma behalen.

Meer over Commerciële Economie