Commerciële Economie Associate degree Windesheim Flevoland

Commerciële Economie Associate degree 2-jarige opleiding

Kies AD Commerciële Economie bij hogeschool Windesheim Flevoland. Deze tweejarige opleiding bereidt je voor op een uitdagende sales- of marketingfunctie.

Studieprogramma

Succesvolle bedrijven zoals Canon, Coolblue en Microsoft weten wat hun klanten willen. Daar ligt de sleutel tot succes voor verkopers en marketeers. Bij de AD Commerciële Economie ga je bijvoorbeeld aan de slag met verkoopgesprekken, offertes, marktonderzoek, creatief schrijven en Google Adwords. Je voert vanaf het begin praktijkopdrachten uit en wij begeleiden je waar nodig.

Lees meer over het studieprogramma

Jouw toekomst

Na de AD Commerciële Economie kun je in ieder bedrijf aan de slag. Van multinationals tot kleine bedrijven. Als junior accountmanager, medewerker verkoop binnendienst, junior marketingmedewerker, contentmarketeer of online marketeer bijvoorbeeld. Jij bent de schakel tussen de onderneming en de klant.

Lees meer over toekomst en beroep

Kies je specialisatie

In het eerste jaar krijg je een brede basis. Aan het einde van het tweede jaar kies je een specialisatie. Ga je voor Sales en accountmanagement of voor Crossmediale marketing?

Bekijk de specialisaties

Een junior accountmanager of marketeer...

  • is communicatief sterk, zelfstandig, resultaatgericht en denkt in oplossingen
  • kan goed met allerlei soorten mensen omgaan
  • weet op welke manier hij moet inspelen op de wensen van klanten
  • is een doorzetter en laat zich niet snel uit het veld slaan
  • is een teamplayer

Diploma in 2 jaar

De AD is een praktijkgerichte hbo-opleiding van 2 jaar, waarbij je intensievere begeleiding krijgt dan bij een bacheloropleiding (4 jaar). Ideaal als je van het mbo komt en je 4 jaar studeren te lang vindt of als je al enige werkervaring hebt. Maar je mag ook instromen met een havo- of vwo-diploma.

Lees meer over Associate degrees

Beste opleiding

Na het afronden van deze AD kun je doorstromen in het derde jaar van de bacheloropleiding Commerciële Economie, die volgens de Keuzegids HBO topopleiding is. Ook bij de ranking 'de beste studies van 2016' van het weekblad Elsevier komt de opleiding Commerciële Economie bij Windesheim Flevoland als beste naar voren. Kwaliteit gegarandeerd dus.

Bekijk de bacheloropleiding
handige studiekeuzetips

Proefstuderen Windesheim Flevoland Almere