Hbo-opleiding Communicatie Windesheim Flevoland

Communicatie bij Windesheim Flevoland

Kies voor de hbo-opleiding Communicatie en leer alles over online & offline media, pr-activiteiten, marketing, tekstschrijven en events.

Studieprogramma Communicatie

Je leert in de opleiding Communicatie hoe je communicatiestrategieën bedenkt en diverse middelen inzet om een boodschap over te brengen: met een pers- of nieuwsbericht, reclamecampagne of een creatieve actie om free publicity te genereren. Ook werk je aan je eigen schrijfvaardigheid. Uitgaan van de belevingswereld van de doelgroep is daarbij altijd doorslaggevend.

Alles over de studie Communicatie

De ideale hbo'er Communicatie ...

  • is communicatief en kan presenteren
  • is goed in organiseren, plannen en adviseren
  • heeft een uitstekende kennis van de Nederlandse taal en is een creatieve schrijver
  • is nieuwsgierig en maatschappelijk betrokken
  • is goed in netwerken en een echte verbinder

Meteen praktijkervaring opdoen

Tijdens de hbo-opleiding Communicatie bouw je al vanaf het begin van je studie aan je cv via een stage en door verschillende Comakerships: opdrachten voor echte opdrachtgevers die je zelf werft en uitvoert, bijvoorbeeld over online marketing. Daar is veel vraag naar vanuit het bedrijfsleven. Je gaat voor een bedrijf aan de slag met een online onderzoek en webstatistieken.

Lees meer over Comakerships

Je toekomst na hbo Communicatie

Met een hbo-diploma Communicatie op zak ben je opgeleid tot een sterke allround communicatiemedewerker of junior communicatieadviseur met kennis van (online) media en marketing, pers, pr en corporate communicatie. Je kunt na de bacheloropleiding aan de slag bij onder meer reclame- of communicatiebureaus, de overheid of in het bedrijfsleven.

Lees meer over toekomst en beroep

Maak kennis met ons op YouTube

Daisy en Emel aan het woord

'Een personeelsfeest organiseren voor G-Star, dat deden tweedejaarsstudenten Communicatie Daisy Mulders en Emel Koç. Niet in het echt weliswaar, de opdracht was om een fictief evenement neer te zetten. Maar ze werkten het feest tot in de kleinste details uit: van de dj’s en de catering tot aan prullenbakken en kapstokken. Eindresultaat: een maquette én veel nieuwe inzichten.'

Lees het interview met hen