Hbo-opleiding Bedrijfseconomie Windesheim Flevoland

Finance Associate degree 2-jarige opleiding

Ins en outs leren kennen van financiële bedrijfsvoering? Ben je naast een doener ook een denker? Kies voor de AD Finance.

Studieprogramma AD Finance

Je komt van alles te weten over de in- en externe omgeving en de invloed ervan op de financiële processen binnen organisaties. Je leert in deze 2-jarige AD-opleiding hoe je zelfstandig een financiële administratie opzet, je krijgt ‘pittige’ rekenvakken, maar doet bijvoorbeeld ook marketingkennis en ICT-vaardigheden op en leert hoe je correct communiceert in het Nederlands en Engels.

Alles over de AD Finance

De ideale finance professional ...

  • werkt graag met cijfers en heeft een goed ontwikkeld rekenkundig inzicht
  • kan goed werken met pc-programma's, waarin je financiële gegevens opslaat, verwerkt en beheert
  • is goed in organiseren en samenwerken
  • heeft een goede sociale antenne en beschikt over communicatieve skills
  • is organisatiesensitief, betrouwbaar en kan zeer nauwkeurig werken

Meteen praktijkervaring opdoen

In de AD-opleiding Finance ontwikkel je je niet alleen door in de collegebanken kennis op te doen van financiële processen, je gaat in het eerste jaar van de AD-opleiding ook meteen praktisch aan de slag in projecten en met vaardighedenvakken, zoals projectmatig werken, timemanagement en ICT. In het tweede jaar van de AD werk je met echte opdrachtgevers in Comakerships.

Lees meer over Comakerships

Jouw toekomst in finance

Je ontwikkelt je tot finance professional en stelt jaarrekeningen én in- en externe verantwoordingen op. Je brengt advies uit op basis van analyses en komt met oplossingen voor financiële vraagstukken op operationeel-tactisch niveau. Je helpt bedrijfsprocessen te verbeteren, neemt initiatief, kunt leidinggeven én overtuigen.

Lees meer over toekomst en beroep

Diploma in 2 jaar

De Associate degree-studie (AD) is een praktijkgerichte hbo-opleiding van 2 jaar, waarbij je intensievere begeleiding krijgt dan bij een bacheloropleiding (4 jaar). Ideaal als je van het mbo komt en je 4 jaar studeren te lang vindt of als je al enige werkervaring hebt. Maar je mag ook instromen in een AD-opleiding met een havo- of vwo-diploma.

Lees meer over Associate degrees

Doorstuderen

Heb je na 2 jaar studeren de smaak te pakken gekregen en wil je je na deze AD nog verder ontwikkelen op het gebied van bedrijfseconomie op bachelorniveau, voordat je je op de arbeidsmarkt begeeft? Na de AD-studie Finance kun je instromen in de bacheloropleiding Finance & Control en in 2 jaar je bachelordiploma behalen.

Meer over Finance & Control