Groepje studenten tekst: klantportaal maken

HBO-ICT bij Windesheim Flevoland

Word ICT’er en ontwikkel slimme ICT-oplossingen om bedrijfsprocessen te verbeteren. Je koppelt vraag en aanbod van informatie aan elkaar en leert in deze studie veel in de praktijk.

Studieprogramma HBO-ICT

Je leert in de opleiding HB-ICT websites, apps en (smart) software bouwen volgens de Agile ontwikkelmethode, maar ook bedrijfsprocessen analyseren. Van sensoren tot apps en big data tot het Internet of Things: zeeën van mogelijkheden zijn er voor ICT’ers. In de module Smart World komt het bijvoorbeeld allemaal voorbij.

Alles over de opleiding HBO-ICT

De ideale ICT'er is ...

  • is sociaal vaardig
  • toont initiatief en kan zichzelf én anderen motiveren
  • is analytisch sterk: kan een vraag ontleden, verbanden leggen en logische conclusies trekken
  • wil én kan meer dan alleen programmeren en houdt rekening met de omgeving waarin ICT wordt ingezet

Meteen praktijkervaring opdoen

Tijdens je studie HBO-ICT bouw je aan je cv door echte praktijkopdrachten die je voorbereiden op de praktijk: Comakerships. Het onderwijs sluit aan bij de opdrachten waaraan je werkt. Je werkt drie dagen aan projecten voor bedrijven en organisaties die je zelf werft, uitvoert en oplevert en volgt colleges die hierop aansluiten.

Lees meer over Comakerships

Jouw toekomst als ICT’er

Met je diploma HBO-ICT staan werkgevers straks voor je in de rij. Aan het eind van de opleiding hebben bijna alle studenten van de opleiding een baan. Je kunt bijvoorbeeld werken als ICT-consultant, webontwikkelaar, dataspecialist of businessanalist. Je kunt onder meer aan de slag bij ICT-bedrijven, banken, zorginstellingen, internetbedrijven, multinationals en meer.

Lees meer over toekomst en beroep

Maak kennis met ons op YouTube

Student Wieke aan het woord

‘Ik werd behandeld als gewone werknemer. Ik kreeg veel vrijheid en ze nemen mijn mening en voorstellen serieus. Ik merk dat we tijdens de opleiding door Comakerships goed klaargestoomd worden voor de arbeidsmarkt. Door in diverse branches opdrachten uit te voeren, krijg je een goede basis. En we kijken nu of ik bij Unilever in dienst kan treden als businessanalist.’

Lees het interview met Wieke