Hbo-opleiding Lerarenopleiding Basisonderwijs Pabo Windesheim Flevoland

Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) bij Windesheim Flevoland

Kies voor de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) en draag bij aan de ontwikkeling van kinderen.

Studieprogramma Pabo

We leiden je op tot een inspirerende en innovatieve leraar. De basis is het leren lesgeven. Je helpt kinderen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Vanaf de start van de Lerarenopleiding Basisonderwijs ben je bezig met vakinhoud én pedagogiek. Je loopt stage op jouw opleidingsschool en voert daar ook opdrachten uit. 

Alles over de Lerarenopleiding

De ideale leraar basisonderwijs ...

  • heeft passie voor kinderen en oog voor hun unieke talenten
  • heeft een onderzoekende houding, is nieuwsgierig en durft vragen te stellen
  • is bereid om door hard te werken uit te groeien tot een echte professional
  • kan goed samenwerken
  • is bereid om zijn eigen overtuigingen te bevragen of ter discussie te stellen

Pabo of Teachers College?

Naast de Pabo biedt Windesheim Flevoland een kleinschalige lerarenopleiding voor ambitieuze studenten aan: het Teachers College. Je wordt breed opgeleid en leert creatief inspelen op maatschappelijke en multimediale ontwikkelingen. Vanaf de start van je studie doe je ervaring op in zowel het basis- als het voortgezet onderwijs.

Lees meer over het Teachers College

Jouw toekomst als leraar

Als je de Lerarenopleiding Basisonderwijs hebt afgerond, kun je aan de slag als leraar op een basisschool. Je geeft les aan kinderen in groep 1 tot en met 8. Daarnaast heb je veel andere taken, zoals het voeren van gesprekken met ouders, het nadenken over de juiste begeleiding van kinderen en het leveren van een eigen bijdrage in de schoolorganisatie.

Lees meer over toekomst en beroep

Maak kennis met ons op YouTube

Student Dunja aan het woord

Dunja ontwikkelde met studiegenoten een werkmap om samenwerken te stimuleren in het speciaal basisonderwijs. Ze kon de methode zelf testen op de school waar ze tijdens de Lerarenopleiding Basisonderwijs stage liep en dat leverde verrassende resultaten op: 'Collega’s reageerden heel enthousiast op onze methode, ze kunnen er meteen mee aan de slag.'

Lees het interview met Dunja