Student achter laptop oranje jasje tekst: meer uit een stem halen

Logopedie Blended Learning bij Windesheim Flevoland

Wil je specialist worden in taal,- spraak-, slik- en gehoorproblemen? Heb je al werkervaring en wil je zelfstandig studeren? Kies voor Logopedie via Blended Learning.

Blended Learning

Je volgt deze voltijd hbo-opleiding via een bijzondere vorm van afstandsleren. Één dag per week kom je naar onze hogeschool. Daarnaast volg je online onderwijs en studeer je zelfstandig. De opleiding heeft dezelfde inhoud als de reguliere voltijdopleiding.

Lees meer over Blended Learning

Studieprogramma

Van vakken over taal en spraak tot gedragsleer en anatomie. Het komt allemaal voorbij. Je leert testen afnemen en interpreteren, behandelplannen opstellen en cliënten coachen. Kennis en vaardigheden pas je meteen toe in de praktijk tijdens stages en Comakerships.

Lees meer over het studieprogramma

Opleidingspraktijk Windesheim Flevoland

Op onze hogeschool hebben we een eigen opleidingspraktijk Logopedie. Vanaf het tweede jaar kun je daar stage te lopen. Je doet onderzoek en adviseert bijvoorbeeld leraren in opleiding over het gebruik van hun stem of je voert een gehooronderzoek uit.

Lees meer over leren in de praktijk

De ideale logopedist...

  • is hulpvaardig, geduldig en zorgvuldig
  • is creatief en innovatief
  • is analytisch, onderzoekend en een kritische denker
  • heeft mensenkennis en een goed inlevingsvermogen
  • is een teamspeler, maar kan ook zelfstandig werken

Toelating

Je kunt aan deze opleiding beginnen als je een havo- of vwo-diploma hebt. Ook met een mbo-diploma op niveau-4 kun je starten. Heb je een gelijkwaardige opleiding op hbo- of wo-niveau gevolgd? Dan kun je bij de examencommissie vrijstellingen aanvragen.

Alles over toelating

Jouw toekomst als logopedist

Als logopedist help je bij taal,- spraak-, slik- en gehoorproblemen. Bijvoorbeeld jonge kinderen of mensen die een beroerte gehad hebben. Je kunt aan de slag in je eigen praktijk, in een revalidatiecentrum, een ziekenhuis, een instelling voor mensen met een beperking of in het speciaal onderwijs.

Lees meer over toekomst en beroep
aanmelden open dag 27 januari 2018 windesheim flevoland