Hbo-opleiding Logopedie Windesheim Flevoland

Logopedie bij Windesheim Flevoland

Kies voor Logopedie als je specialist wilt worden in taal,- spraak-, stem-, slik- en gehoorproblemen.

Studieprogramma Logopedie

Van vakken over taal en spraak tot ontwikkelingspsychologie en anatomie: het komt allemaal voorbij in de opleiding Logopedie. Je leert testen afnemen en interpreteren, behandelplannen opstellen en cliënten coachen. We hebben een eigen opleidingspraktijk Logopedie. Vanaf het tweede jaar kun je daar stage lopen.

Alles over de opleiding Logopedie

De ideale logopedist ...

  • is hulpvaardig en geduldig en gaat zorgvuldig te werk
  • is creatief en innovatief
  • is analytisch, onderzoekend en een kritische denker
  • heeft mensenkennis en een goed inlevingsvermogen
  • is een teamspeler, maar kan ook zelfstandig werken

Meteen praktijkervaring opdoen

Tijdens de opleiding Logopedie loop je elk jaar stage. We bouwen het rustig op: van een korte kennismakingsstage in een logopediepraktijk, school of zorginstelling tot zelfstandige stages. In het derde en vierde jaar voer je Comakerships uit: opdrachten voor bedrijven, scholen of zorginstellingen die je zelf uitvoert en oplevert.

Lees meer over Comakerships

Jouw toekomst als logopedist

Als logopedist help je je cliënten straks bij allerlei taal,- spraak-, stem-, slik- en gehoorproblemen. Denk daarbij aan jonge kinderen, mensen die een beroerte gehad hebben of acteurs die stemklachten hebben. Je kunt aan de slag in je eigen praktijk, een ziekenhuis, in een revalidatiecentrum, een instelling voor mensen met een beperking of in het speciaal onderwijs. Genoeg keus dus!

Lees meer over toekomst en beroep

Maak kennis met ons op YouTube

Student Conja aan het woord

‘Mijn Comakership heb ik gedaan bij MOC Het Kabouterhuis in Amsterdam. Een instelling voor kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Met studiegenoten heb ik een dvd gemaakt over normale taalontwikkeling van kinderen. De dvd fungeert als hulpmiddel bij voorlichting van de logopediste. Zij merkte dat er veel vraag was van ouders over de taalontwikkeling.’

Lees het interview met Conja