Associate Degree Officemanagement Windesheim Flevoland

Officemanagement Associate degree 2-jarige opleiding

Kies voor de 2-jarige AD Officemanagement als je het leuk vindt om te regelen en te organiseren. En als je een centrale rol wilt spelen in een bedrijf.

De studie Officemanagement

Je leert in de AD Officemanagement hoe bedrijven en organisaties werken en welke processen er plaatsvinden. Je doet kennis op van marketing tot eventmanagement en van bedrijfskunde tot administratie en recht. Je werkt aan je managementvaardigheden en gaat in de opleiding meteen aan de slag met projecten voor echte opdrachtgevers. 

Alles over Officemanagement

De ideale office professional …

  • voelt mensen en situaties aan
  • is een doener en houdt van regelen en organiseren
  • kan goed luisteren en zichzelf presenteren
  • is proactief
  • kan mensen stimuleren en enthousiasmeren
  • werkt graag samen 

Meteen praktijkervaring opdoen

In de AD doe je veel praktijkervaring op. Je werkt aan projecten bij bedrijven, zodat je weet hoe het er op de werkvloer aan toegaat. Het project Procesmanagement is hier een voorbeeld van: je brengt een organisatieproces in kaart. In het tweede jaar studeer je af met een Comakership: vraagstukken voor echte opdrachtgevers.

Lees meer over praktijkprojecten

Je toekomst als officemanager

Met de AD Officemanagement kun je bijvoorbeeld als officemanager, projectmedewerker of personal assistent in allerlei bedrijven organisatorisch of ondersteunend aan de slag, denk aan een advocatenkantoor, een aannemersbedrijf, gemeente of winkelketen. Je kunt ook doorstuderen en in 2 jaar je hbo-bachelordiploma Bedrijfskunde halen.

Lees meer over toekomst en beroep

Maak kennis met ons op YouTube

Diploma in 2 jaar

De Associate degree-studie (AD) is een praktijkgerichte hbo-opleiding van 2 jaar, waarbij je intensievere begeleiding krijgt dan bij een reguliere bacheloropleiding (4 jaar). Ideaal als je van het mbo komt en je 4 jaar studeren te lang vindt of als je al enige werkervaring hebt. Maar je mag ook instromen in een Associate degree-opleiding met een havo- of vwo-diploma.

Lees meer over Associate degrees