Associate degree Ondernemen Windesheim Flevoland

Ondernemen Associate degree 2-jarige opleiding

Kies de Associate degree Ondernemen en leer in 2 jaar alle ins en outs van ondernemen en management. Onder begeleiding start jij je eigen bedrijf.

Studieprogramma Ondernemen

Marketing, sales, bedrijfsadministratie, inkoop, managementvaardigheden: alles wat je nodig hebt om een eigen onderneming te leiden komt voorbij in de Associate degree-opleiding Ondernemen. Je leert hoe je een ondernemingsplan schrijft en in het tweede jaar van de AD-opleiding zet je je eigen bedrijf op. Je krijgt hierbij de begeleiding en coaching die je nodig hebt.

Alles over de AD Ondernemen

De ideale ondernemer ...

  • is ondernemend, vindingrijk én initiatiefrijk
  • houdt van samenwerken, bijvoorbeeld met klanten en leveranciers
  • durft de leiding te nemen
  • durft te dromen
  • is niet bang om een (grotere) uitdaging aan te gaan
  • ziet overal kansen, in plaats van beren op de weg

Start je eigen bedrijf

Het tweede jaar van de AD Ondernemen staat volledig in het teken van het starten van je eigen bedrijf, waarbij je goed begeleid wordt. Onze student Raphael koos daarom specifiek voor deze AD bij Windesheim Flevoland: ‘Ik wil niet voor een baas werken, ik ga later voor mezelf beginnen. Een 2-jarige opleiding in plaats van 4 jaar sprak me meer aan: ik wil aan de slag!’

Meer over je bedrijf opstarten

Jouw toekomst als ondernemer

Na deze 2-jarige AD ben je de trotse bezitter van je eigen onderneming. Dit was het doel waarmee je 2 jaar terug bent gestart. Maar met je up-to-date ondernemersvaardigheden kun je ook aan de slag als filiaalleider of assistent-bedrijfsleider in het midden- en kleinbedrijf. Je kunt echter in 2 jaar extra studie bij ons ook je hbo-bachelordiploma Commerciële Economie behalen.

Lees meer over toekomst en beroep

Maak kennis met ons op YouTube

Diploma in 2 jaar

De Associate degree-studie (AD) is een praktijkgerichte hbo-opleiding van 2 jaar, waarbij je intensievere begeleiding krijgt dan bij een reguliere bacheloropleiding (4 jaar). Ideaal als je van het mbo komt en je 4 jaar studeren te lang vindt of als je al enige werkervaring hebt. Maar je mag ook instromen in een Associate degree-opleiding met een havo- of vwo-diploma.

Lees meer over Associate degrees