Associate degree Ondernemen Windesheim in Almere

Ondernemen Ad In de praktijk

Het tweede jaar van de Ad Ondernemen staat volledig in het teken van het daadwerkelijk starten van jouw eigen bedrijf.

Je eigen bedrijf

In het eerste blok van je opleiding ga je op zoek naar een gat in de markt en werk je aan een businessconcept. Vervolgens stel je individueel een ondernemingsplan op. In het tweede halfjaar ga je het bedrijf echt opzetten: van de administratie en de inkoop tot de marketing om jouw product of dienst aan de man te brengen. Je studeert dus af binnen je eigen bedrijf.

Onze student Ascon schreef bijvoorbeeld een businessplan voor het bedrijf van zijn vader dat onderdelen levert voor luxe superjachten én dook in een markt die de meesten van ons alleen kennen uit series als Miami Vice en James Bond-flicks: ‘In de wereld van megajachten heb je het al snel over bedragen van 70 tot 350 miljoen!’

Lees meer over zijn ervaringen met afstuderen

ondernemen

Sales, contracten, offertes en meer

Daarbij krijg je de begeleiding die jij nodig hebt. Je volgt vakken als sociaal ondernemen, online marketing en financieel management. Ook werk je aan je salesvaardigheden, personal branding en leer je netwerken. Je gaat naar de Kamer van Koophandel, je leert hoe je inkoopcontracten maakt en hoe je offertes schrijft. Ook word je persoonlijk gecoacht door een docent. Er is veel aandacht voor persoonlijk leiderschap. Zo leer je vorm te geven aan jouw eigen ontwikkeling en ontdek je waar jij voor staat als ondernemer.

Heb je laten zien dat jij een echte ondernemer bent? Dan ben je geslaagd voor je Ad-opleiding Ondernemen en krijg je een Ad-diploma.