hbo opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling Mobiliteit Windesheim

Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit

Tijdens de hbo-opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit bij hogeschool Windesheim in Almere leer je de ins en outs over verkeerskunde, zoals vervoer, smart mobility en gedrag. Hoe ziet onze toekomstige leefomgeving eruit?

Studieprogramma over mobiliteit

In een land waarin we urenlang file staan, is er voor verkeerskundigen volop te doen. In de hbo-opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit doe jij de bagage op waarmee je jouw weg vindt in een wirwar van verkeers- en vervoersproblemen. Los jij ze op?

Alles over Ruimtelijke Ontwikkeling

Ruimtelijke Ontwikkeling in beeld


Je duikt direct de praktijk in

In de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit duik je direct de praktijk in, zoals student Yorick in zijn Comakership 'Van snelweg tot e-bike'. In dit Comakership onderzocht hij in de praktijk hoe je mensen (vaker) van de snelweg op de fiets krijgt.

Het vak verkeerskunde in de praktijk

Het Comakership van Michelle

‘Ik ben erachter gekomen dat het onderwerp ‘verkeerspsychologie’ mij goed ligt. Ik werk bij Inspec en help bij een onderzoek naar auto’s die rijden zonder bestuurder en het effect op het gedrag van weggebruikers.’

Wat vindt Michelle van de opleiding?

Open dag bij deze studie

Maak kennis met Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit, onze hogeschool, andere 2- en 4-jarige hbo-opleidingen en onze studenten. Woon een voorlichting bij, volg de workshop Studie kiezen en doe een studiekeuzetest.

Meld je aan voor de open dag

Proefstuderen bij deze opleiding

Proefstuderen is hét moment om erachter te komen of Windesheim bij je past. Stel al je vragen, proef de sfeer én ontdek of de hbo-opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit biedt wat jij ervan verwacht.

Kom proefstuderen bij deze studie