hbo Ruimtelijke Ontwikkeling Mobiliteit

Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit bij Windesheim Flevoland

In de hbo-opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit leer je de ins en outs over verkeerskunde, zoals vervoer, smart mobility en gedrag. Hoe ziet onze toekomstige leefomgeving eruit?

Studieprogramma Mobiliteit

Bij Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit leer je hoe je verkeers- en vervoersproblemen voorkomt en oplost. Daarbij maak je als verkeerskundige een afweging tussen veiligheid, bereikbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid. Je maakt gebruik van moderne technologieën, zoals zelfrijdende auto's, of ontwerpt kruispunten of rotondes.

Alles over deze hbo-opleiding

De ideale verkeerskundige ...

  • kan goed zelfstandig werken, maar is bovenal een teamplayer
  • kan creatieve oplossingen verzinnen
  • kan zijn ideeën goed overbrengen en kan goed presenteren
  • is geïnteresseerd in de combinatie van menselijk gedrag en techniek
  • kan zich goed inleven en goed vooruitkijken

Praktijk: van snelweg tot e-bike?

In de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit duik je direct de praktijk in, zoals tijdens Comakerships: echte opdrachten voor organisaties. Student Yorick onderzocht bijvoorbeeld voor zijn Comakership of we mensen van de snelweg af krijgen door meer snelfietsroutes aan te leggen, want e-bikes maken langeafstandfietsen populair.

Lees meer over Comakerships

Jouw toekomst als verkeerkundige

Na het afronden van de hbo-opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit kun je onder meer aan de slag bij advies- of ingenieursbedrijven, gemeente, provincie, Rijkswaterstaat, OV-bedrijven of bij verkeersveiligheidsorganisaties. Als expert op het gebied van verkeerskunde bedenk je dan verkeersmaatregelen of je maakt een wegontwerp in een nieuwbouwwijk.

Lees meer over toekomst en beroep

Maak kennis met ons op YouTube

Student Michelle aan het woord

‘Mijn opdrachtgever was Inspec Nederland, adviesbureau voor mobiliteitsvraagstukken. Het bureau heeft een nieuw wegontwerp gemaakt voor knooppunt Rijnsweerd, onderdeel van de Ring Utrecht. Nu wilden ze weten hoe weggebruikers op dat ontwerp zullen reageren, voordat het gerealiseerd wordt. Ik bestudeer menselijk gedrag in het verkeer om files te verminderen'

Lees het interview met Michelle