hbo Ruimtelijke Ontwikkeling Mobiliteit

Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit Toekomst en beroep

Mobiliteitsconsultant, verkeerskundig ontwerper, of misschien ben je straks betrokken bij het op grote schaal invoeren van zelfrijdende auto's. Lees wat er allemaal mogelijk is.

mobiliteit

Nederland loopt voorop

De vraag naar goed opgeleide verkeers- en mobiliteitsprofessionals is groot. In ons dichtbevolkte land reizen veel mensen elke dag naar werk, winkel of school. Dus moeten de verkeersstromen wel in goede banen geleid worden. Daarnaast loopt Nederland voorop bij de ontwikkeling van de zelfrijdende auto en andere slimme verkeerstoepassingen. Op het gebied van Smart Mobility zijn in de toekomst interessante ontwikkelingen te verwachten waarbij jouw kennis als mobiliteitsprofessional er echt toe doet!

Je adviseert over maatregelen die het verkeer veiliger maken en communiceert over grote verkeersprojecten. Of je denkt mee over de ontwikkeling van het verkeer in een nieuwbouwwijk. Ook kun je openbaar vervoer aanbesteden. Dan onderzoek en bepaal je welke vervoerder in jouw provincie het bus-, tram- of treinverkeer mag verzorgen.

Organisaties waar je bijvoorbeeld kunt gaan werken:

  • adviesbedrijven
  • gemeentes, provincies of Rijkswaterstaat
  • OV-bedrijven
  • belangenorganisaties, zoals de ANWB