Header Social Work

Social Work

Kies voor de hbo-opleiding Social Work bij hogeschool Windesheim in Almere als je straks mensen wilt ondersteunen bij het aanpakken van hun problemen, zodat ze hun leven weer op de rails krijgen.

Studieprogramma Social Work

In de brede opleiding Social Work doe je alle kennis en vaardigheden van een social worker op aan de hand van vraagstukken uit de praktijk. In het tweede jaar kies je voor een van de drie uitstroomprofielen: Welzijn en samenleving, Zorg of Jeugd.

Alles over de opleiding Social Work

Opleiding Social Work in beeld


Je duikt direct de praktijk in

In de praktijk leer je het meest. Daarom ga je tijdens de studie Social Work het werkveld in voor projecten en stages. Ook ga je aan de slag met Comakerships: een opdracht voor een organisatie in het sociaal domein die je zelfstandig werft, uitvoert en oplevert.

Social Work in de praktijk

Het Comakership van Anneleen

'De leukste ervaring van mijn Comakership vond ik het leren schrijven van een scriptie en kritisch kijken naar mijn eigen werk. Ik ontdekte dat ik veel heb geleerd en een eigen visie op hulpverlening heb gekregen.'

Wat vindt zij van Social Work?

Open dag bij Social Work

Bij Social Work is het elke dag open dag! Bekijk onze opleidingsvideo, stel je vraag aan docenten en ontdek hoe het is om te studeren in Almere.

 

Ga naar de open dag

Studenten helpen studiekiezers

Veel studenten en oud-studenten zijn beschikbaar om jouw vragen te beantwoorden! Benader ze via social media of stuur ze een mailtje.

 

Ga naar het overzicht