Header Social Work

Social Work

Kies voor de hbo-opleiding Social Work bij hogeschool Windesheim in Almere als je straks mensen wilt ondersteunen bij het aanpakken van hun problemen, zodat ze hun leven weer op de rails krijgen.

Studieprogramma Social Work

In de brede opleiding Social Work doe je alle kennis en vaardigheden van een social worker op aan de hand van vraagstukken uit de praktijk. In het tweede jaar kies je voor een van de drie uitstroomprofielen: Welzijn en samenleving, Zorg of Jeugd.

Alles over de opleiding Social Work

Opleiding Social Work in beeld


Je duikt direct de praktijk in

In de praktijk leer je het meest. Daarom ga je tijdens de studie Social Work het werkveld in voor projecten en stages. Ook ga je aan de slag met Comakerships: een opdracht voor een organisatie in het sociaal domein die je zelfstandig werft, uitvoert en oplevert.

Social Work in de praktijk

Het Comakership van Anneleen

'De leukste ervaring van mijn Comakership vond ik het leren schrijven van een scriptie en kritisch kijken naar mijn eigen werk. Ik ontdekte dat ik veel heb geleerd en een eigen visie op hulpverlening heb gekregen.'

Wat vindt zij van Social Work?

Open dag bij Social Work

Maak kennis met de opleiding Social Work, onze hogeschool, andere 2- en 4-jarige hbo-opleidingen en onze studenten. Woon een voorlichtingsronde bij, volg de workshop Studie kiezen en doe een studiekeuzetest.

Meld je aan voor de open dag

Proefstuderen bij Social Work

Proefstuderen is het ideale moment om erachter te komen of Windesheim bij je past. Je kunt al je vragen stellen, sfeer proeven én ontdekken of de hbo-opleiding Social Work in Almere biedt wat jij ervan verwacht.

Kom proefstuderen bij Social Work