Associate degree Software developer  Windesheim Flevoland

Software Development Associate degree 2-jarige opleiding

Kies voor de 2-jarige AD Software Development als jij enthousiast wordt van programmeren, codes en software. Je leert (web)applicaties en databases bouwen in een Agile ontwikkelproject.

Leer programmeren

In deze opleiding ga je veel programmeren. We beginnen vanaf 0, maar het is wel handig als je de basisbeginselen al kent, want we gaan snel door de stof heen. Je leert nieuwe programmeertalen, werken in Agile-projecten en je hebt straks kennis over de beveiliging van software.

Lees meer over het studieprogramma

Jouw toekomst als software developer

We leiden je snel en gericht op tot programmeur/software ontwikkelaar en software tester. De baankansen zijn goed. Met je diploma op zak ben je een welkome aanvulling in elk (Agile) software ontwikkelteam.

Meer over toekomst en beroep

De ideale software developer...

  • wordt enthousiast van software en codes
  • voelt zich thuis in een klein ontwikkelteam
  • wil meerdere programmeertalen beheersen
  • kan meerdere rollen in een Agile-team vervullen

Opdrachten voor echte opdrachtgevers

De kennis die je opdoet in de lessen breng je meteen in de praktijk tijdens opdrachten voor echte opdrachtgevers. Je bouwt bijvoorbeeld een webapplicatie of een database. Eerst voer je de opdrachten nog op school uit, later ga je aan de slag bij softwarebedrijven.

Lees meer over projecten en Comakerships

Verschil HBO-ICT

Bij AD Software Development ligt de focus op het bouwen van softwareprogramma’s. Je vertaalt een ontwerp naar concrete programma’s. Bij HBO-ICT staat het ontwerpen zelf centraal: je vertaalt wensen van een organisatie naar een software-ontwerp. Wat past het beste bij jou?

Bekijk opleiding HBO-ICT

AD = diploma in 2 jaar

De AD is een praktijkgerichte opleiding van 2 jaar, waarbij je intensievere begeleiding krijgt dan bij een bacheloropleiding (4 jaar). Ideaal als je van het mbo komt en je 4 jaar studeren te lang vindt, maar je kunt ook instromen met een havo- of vwo-diploma als je al ervaring hebt met programmeren of je je dit snel eigen kunt maken.

Lees meer over AD's
handige studiekeuzetips
Proefstuderen Windesheim Flevoland Almere