Hbo-opleiding Verpleegkunde Windesheim Flevoland

Verpleegkunde bij Windesheim Flevoland

Kies voor de hbo-opleiding Verpleegkunde, verbeter de zorg en geef vorm aan de zorg van de toekomst. Verpleegkunde is werken met je hart, hoofd en handen.

Studieprogramma Verpleegkunde

Je verwerft competenties waarover je als hbo-verpleegkundige dient te beschikken. Je rol als zorgverlener staat centraal, maar het draait ook om organiseren, communiceren, reflecteren en samenwerken en om het bevorderen van gezondheid in het algemeen. Je traint je vaardigheden in ons skillslab en volgt theoretische vakken.

Alles over de studie Verpleegkunde

De ideale verpleegkundige ...

  • heeft goede sociale vaardigheden
  • werkt graag samen met patiënten, mantelzorgers, collega’s en andere zorgprofessionals
  • heeft een sterk inlevingsvermogen
  • is geïnteresseerd in het menselijk lichaam en het gedrag van mensen
  • is nieuwsgierig, proactief en heeft een eigen visie op goede zorg

Skillslab

Van dwaaldetectie op basis van Bluetooth Low Energy tot sensoring op basis van camera’s. Je vindt het in het skillslab van de opleiding Verpleegkunde, waar je al je verpleegkundige vaardigheden aanleert. Tijdens je studie maak je al kennis met de nieuwste zorgtechnologie die nu nog niet altijd in het ziekenhuis te vinden is, zodat je die later in je werk kunt inzetten.

Je toekomst als verpleegkundige

Er is een tekort aan hbo-verpleegkundigen in de zorgsector. Met de bacheloropleiding Verpleegkunde heb je straks grote kans op een baan. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in de wijkverpleging, de psychiatrie, de ouderenzorg en het ziekenhuis. Na je studie kun je je ook verder specialiseren in onder meer oncologie (de behandeling van kankerpatiënten) of kindergeneeskunde.

Lees meer over toekomst en beroep

Maak kennis met ons op YouTube

Student Chiro aan het woord

'Ik ben aan de opleiding Verpleegkunde bij Windesheim Flevoland begonnen, omdat ik graag in het ziekenhuis wil werken. Ik hou van de hectiek. Maar in deze stageperiode kan ik ook andere richtingen proberen. En eerlijk gezegd vind ik het leuker dan gedacht in de gehandicaptenzorg. Het zijn gewoon volwassen mensen, met wie je een leuk gesprek kunt voeren.'

Lees het interview met Chiro